izpis_h1_title_alt

Statična analiza strešne konstrukcije objekta kulturne dediščine ALUO na Erjavčevi cesti v Ljubljani : diplomska naloga
Hekič, Doron (Avtor), Bosiljkov, Vlatko (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, Antolinc, David (Komentor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://drugg.fgg.uni-lj.si/5825/ Povezava se odpre v novem oknu
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (3,41 MB)
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (131,32 KB)
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (122,12 KB)
URLURL - Izvorni URL, za dostop obiščite http://drugg.fgg.uni-lj.si/5825/ Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
V diplomski nalogi je predstavljena statična analiza ostrešja, opravljena na objektu Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, ki se nahaja na Erjavčevi cesti v Ljubljani in se uvršča na seznam kulturne dediščine. V prvem delu je opisan potek meritev in pridobivanje obstoječe dokumentacije, kar je predstavljalo osnovo za izdelavo posnetka obstoječega stanja. Zaradi nedostopnosti in prepovedi poseganja v objekt se je bilo pri izdelavi posnetka potrebno na več mestih sklicevati zgolj na načrte iz prejšnjih let ter priporočila za izdelavo klasičnih lesenih ostrešij iz starejše literature. Nadalje je prikazan 3D arhitekturni model ostrešja, ki je skupaj z določili iz standarda Evrokod in priporočil iz Priročnika za projektiranje gradbenih konstrukcij po Evrokod standardih služil za izdelavo računskih modelov elementov ostrešja. Tako kot arhitekturni model je prikazan tudi računski model in sicer za vsak element, na katerem so bile opravljene kontrole v mejnih stanjih. Statična analiza ostrešja je bila opravljena v programu SAP2000. Na podlagi izračunanih notranjih statičnih količin, pomikov in osnovnih izrazov za kontrole v mejnih stanjih nosilnosti in uporabnosti, katere podaja standard SIST EN 1995-1-1:2005, so bile izvedene kontrole elementov ostrešja v mejnih stanjih nosilnosti in uporabnosti. V zadnjem delu so povzeti rezultati, ki v mejnih stanjih nosilnosti večino elementov ostrešja opredelijo kot varne in v mejnih stanjih uporabnosti, z ozirom na omejitve iz standarda, kot neuporabne.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:gradbeništvo, diplomska naloga, B-GR, statična analiza, prenova ostrešja, kulturna dediščina, leseno ostrešje, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Leto izida:2016
Založnik:[D. Hekič]
Št. strani:XVIII, 36 str., 4 pril.
UDK:624.04:69.059.7:692.4:719(043.2)
COBISS.SI-ID:7784289 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:2113
Število prenosov:887
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Static Analysis of Timber Roof Structure of ALUO Cultural Heritage Building at Erjavčeva St. in Ljubljana
Izvleček:
The thesis presents static analysis of timber roof structure of Academy of Fine Arts and Design cultural heritage building at Erjavčeva St. in Ljubljana. In the first part of the thesis, the measurement process and overview of existing documentation is described. Due to inaccessibility and prohibition of structure modifying, at many parts of the structure the basis for drawing an architectural plan of existing situation were old plans and old instructions for building timber roofs. Afterwards, 3D architectural model of roof structure was made. It was the basis for computational model, which was determined by taking Eurocode standards and manual for the design of building structures to Eurocode standards into account. Such as an architectural model, the computational models for every structure element, which carried out controls in limit states are also shown. Static analysis was carried out in SAP2000 software. Based on calculated internal forces, displacements and basic terms for limit states controls, given by standard SIST EN 1995- 1-1:2005, structure element controls were carried out for ultimate limit states and serviceability limit states. In the last part of the thesis results are summarized. In ultimate limit states most of the structure elements are safe, while in ultimate serviceability limit states most of the structure elements are useless.

Ključne besede:static analysis, roof structure renovation, cultural heritage, timber roof structure, Academy of Fine Arts and Design Ljubljana

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj