izpis_h1_title_alt

Prometne površine za mirujoči promet : diplomska naloga
Mihelič, Aljaž (Avtor), Lipar, Peter (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, Logar, Janko (Član komisije za zagovor), Dovjak, Mateja (Član komisije za zagovor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://drugg.fgg.uni-lj.si/5068/ Novo okno
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (23,39 MB)
.zipZIP - Priloga, prenos (2,23 MB)

Izvleček
V diplomski nalogi sem primerjal tehnične normative in predpise, ki urejajo področje mirujočega prometa v Sloveniji v obdobju od osamosvojitve Slovenije leta 1991 do danes, s smernicami, ki veljajo ali so predhodno veljale v Nemčiji v enakem obdobju. Pri tem sem naredil tudi primerjavo veljavnih normativov in predpisov v Sloveniji in veljavnih smernic v Nemčiji s smernicami, ki veljajo na tem področju v ZDA v današnjem času. Pri tem sem v diplomski nalogi primerjal spremembe dimenzij standardnih osebnih vozil, parkirnih mest, dovoznih poti in klančin v normativih in predpisih znotraj Slovenije in smernic znotraj Nemčije v obdobju od leta 1991 do danes in jih nato primerjal z dimenzijami v smernicah iz ZDA za današnji čas. Za lažjo predstavitev zbranih podatkov in ugotovitev pa sem diplomsko nalogo zaključil z izrisom tlorisa kletne garaže za posamezno izmed obravnavanih držav po veljavnih normativih, predpisih in smernicah.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:gradbeništvo, diplomska naloga, UNI, predpisi, standardno osebno vozilo, mirujoči promet, parkirno mesto, dovozna pota, klančina, klančina, Nemčija, ZDA
Vrsta gradiva:Diplomsko delo (m5)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Leto izida:2015
Založnik:[A. Mihelič]
Št. strani:XIII, 87 str., 4 pril.
Kraj:Ljubljana
UDK:625.712.63(497.4)(430)(73)(043.2)
COBISS.SI-ID:6942561 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:402
Število prenosov:119
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na: Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Traffic areas for parking facilities
Izvleček:
In the graduate thesis, I compared the technical norms and regulations governing the parking facilities in Slovenia in the period of the independance of Slovenia in 1991 to the present, with the guidelines in force or previusly applied in Germany in the same period. I did a comparison of the current norms and regulations in Slovenia and the applicable guidelines in Germany with the guidelines which are applicable in this field in the USA in today's time. In this graduate thesis I compared changes in the dimensions of standard passenger cars, parking lots, parking aisles and ramps in the norms and regulations and guidelines within the inside of Germany in the period from 1991 to today, and compare them with the dimensions in the guidelines from the United States to the present time. To facilitate the presentation of the collected data and findings, I conclude the thesis by drawing the layout of basement garage for each of the covered countries by the applicable norms, regulations and guidelines.

Ključne besede:graduation thesis, regulations, standard passenger car, stationary traffic, parking stall, parking aisle, ramp, Germany, USA

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj