izpis_h1_title_alt

Results research of energetics characteristics of convection drying
Prvulović, Slavica (Avtor), Tolmać, Dragiša (Avtor), Radovanović, Ljiljana (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-RF9PHFBB Novo okno

Izvleček
Experimental and theoretic researches are presented in this paper and they are implemented on the real industrial equipment of convection dryer with pneumatic transport of material. The numeric values are given for optimum parameters of drying, energetic characteristics and balances as well as the coefficient of the heat transfer. The heat transfer in these systems is accomplished based on the principle of direct contact of dryed material and warm air. Then, an intensive transfer of heat and mass is accomplished.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:energetske bilance, sušenje, numerični podatki, prenos toplote, energy balance, drying, numeric data, heat transfer
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano (r6)
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Leto izida:2008
Založnik:= Association of Mechanical Engineers and Technicians of Slovenia et al.
Št. strani:str. 639-644
Številčenje:Letn. 54, št. 9
UDK:66.047
ISSN pri članku:0039-2480
COBISS.SI-ID:10723867 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:284
Število prenosov:133
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na: Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Strojniški vestnik
Skrajšan naslov:Stroj. vestn.
Založnik:Zveza strojnih inženirjev in tehnikov Slovenije [et al.], = Association of Mechanical Engineers and Technicians of Slovenia [et al.]
ISSN:0039-2480
COBISS.SI-ID:762116 Novo okno

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Rezultati raziskave energetskih karakteristik konvekcijskega sušenja

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj