izpis_h1_title_alt

Kakovost meljavine in vpliv na lastnosti kartona in papirja : diplomsko delo
Mališ, Miroslav (Avtor), Tišler, Vesna (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, Rutar, Vera (Komentor), Petrič, Marko (Recenzent)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/vs_Malis_miroslav.pdf Novo okno

Izvleček
Fizikalno mehanske lastnosti vlaknine se z mehansko obdelavo spreminjajo. Če vlaknina ni mleta, ima list, izdelan iz takšne vlaknine, zelo slabe mehanske lastnosti. To velja tudi za papir, katerega vlaknine smo le malo mleli. Z napredujočim časom mletja raste stopnja mletja. Istočasno tudi mehanske lastnosti rastejo do določene maksimalne vrednosti, nato pričnejo upadati. Krivulja rasti mletja kot tudi mehanskih lastnosti je odvisna od vrste in kakovosti vlaknine. če hočemo določiti kakovost vlaknine, moramo le-to podvreči laboratorijskemu mletju na standardiziranih mlelnih aparatih pri standardiziranih pogojih. S standardiziranimi metodami določimo tudi fizikalno mehanske lastnosti vlaken. Oboje je predpogoj, da rezultate, dobljene pri analizi iste ali različne vlaknine, medsebojno primerjamo.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:les, vlakna, meljavina, mletje, papir, mehanske lastnosti
Vrsta gradiva:Diplomsko delo (m5)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2008
Založnik:[M. Mališ]
Št. strani:XI, 64 f.
Kraj:Ljubljana
UDK:630*861
COBISS.SI-ID:1648777 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:648
Število prenosov:180
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na: Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Izvleček:
Mechanical treatment changes physically-mechanical characteristics of fibrin. The paper made from fibrin, which is not ground, has very bad mechanical characteristics. These apply also to papers, made of fibrin, which is only less ground. The degree of grinding grows parallelly to increasing time of grinding. At the same time, mechanical characteristics also grow to a certain maximum value, then they start to decrease. Curve of grinding growth, so as that of mechanical characteristics, depends on kind and qualities of fibrin. To define the quality of fibrin it must be subjected to laboratorial grinding using standard grind machines at standard conditions. Physically-mechanical characteristics of fibrin are to be defined with standard procedures as well. They both are prerequisite for the results gained by analysing the same or a different fibrin are mutually compared.

Ključne besede:wood, fibre, pulp, grinding, paper, mechanical characteristics

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj