izpis_h1_title_alt

Prehranjevalne navade v Sloveniji
Kos, Drago (Avtor), Tivadar, Blanka (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.adp.fdv.uni-lj.si/opisi/prehra00.xml Novo okno

Izvleček
Prvi sklop vprašanj se nanaša na prehranjevalne navade v gospodinjstvu anketiranca. V njem so vprašanja glede pogostosti uživanja dnevnih obrokov, pripravi in nakupu hrane ter izdatkih za njen nakup. Drugi sklop vprašuje po osebnih prehranjevalnih navadah. V tem sklopu najdemo najprej vprašanja o nakupovalnih navadah anketiranih oseb, ki jim sledijo vprašanja v zvezi z njihovim prehranjevanjem. Na začetku je nekaj vprašanj glede pomena izbranih lastnosti hrane za vsakodnevno prehrano anketiranih oseb. Temu sledijo vprašanja v zvezi z njihovimi prehrambenimi navadami, ki ga zaključi blok vprašanj glede pogostosti uživanja posameznih vrst živil. Na koncu pa so vprašanja glede uporabe gotove oz. napol pripravljene hrane in odnosa do kuhanja. Zadnji sklop predstavljajo demografska vprašanja.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:gospodinjstva, pogostost uživanja zajtrka, kosila, večerje, priprava živil, nakup živil, viri preskrbe z živili (formalni/neformalni), stroški nakupa živil, zadovoljstvo in užitki, nakupovalne navade, dejavniki vpliva na nakup hrane, trditve o hrani, uživanje hrane, lastnosti hrane pomembne za vsakdanjo prehrano anketiranca, posamezne vrste živil, uživanje dnevnih obrokov, približna ura posameznega obroka, kraj posameznega obroka, uživanje izbranih živil, pomen lastnosti živil, obiskovanje restavracij, trditve o prehranjevanju, simbolni vidiki prehranjevanja, uživanje posameznih vrst živil, uživanje "zdravih" živil, kuhanje, uporaba že pripravljene hrane, odnos do kuhanja, demografija
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano (r6)
Tipologija:2.20 - Zaključena znanstvena zbirka podatkov ali korpus
Organizacija:FDV - Fakulteta za družbene vede
Leto izida:2002
Založnik:Fakulteta za družbene vede, Arhiv družboslovnih podatkov
Kraj:Ljubljana
UDK:613.2(497.4)
COBISS.SI-ID:26920797 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:418
Število prenosov:160
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na: Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Izvleček:
First cluster of questions is on eating habits in interviewee's houshold. It consists of questions regarding regularity of meals, purchasing and preparation of food, and food costs. In second cluster questions on individual eating habits can be found. First there are few questions on interviewee's shopping habits, followed by block of questions on their eating behaviour. At the beginning there are questions about specific food characteristics, relevant for its daily use. These are followed by questions regarding eating habits of interviewees, which is ended by questions on using different types of food in their everyday life. At the end questions on the use of convenience food and attitudes toward cooking can be found. In the last cluster there are demographic questions.

Ključne besede:households, regularity of meals, preparation of food, purchase of provisions, sources of provisions (formal/ineformal), food costs, contentment and delights, shopping habits, impact factors of food purchase, statements with regard to food, eating, food characteristics, relevant for its daily use, different kind of foodstuffs, uživanje dnevnih obrokov, time of meals, place of meals, eating of selected foodstuffs, importance of foodstuffs attributes, visiting restaurants, statements with regard to eating, symbolic view of food, eating of different types of food, eating of "healthy" food, cooking, use of convenience food, attitudes toward cooking, demografic question

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj