Podrobno

Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov : magistrsko delo
ID Cimerman, Tomaž (Avtor), ID Polak, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Demšar, Lea (Komentor), ID Pogačnik da Silva, Lea (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (857,98 KB)
MD5: 6788B7E0E22261DFE291275CC774CDB7

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:meso, svinjsko meso, mesni izdelki, emulzije, toplotna obdelava, rastlinski ekstrakti, ekstrakt brina, ekstrakt hmelja, fenolne spojine, heterociklični aromatski amini
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[T. Cimerman]
Leto izida:2016
Št. strani:XII, 58 f.
PID:20.500.12556/RUL-118765 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.5:636.4:547.554:547.56
COBISS.SI-ID:4738424 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1742
Število prenosov:133
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
CIMERMAN, Tomaž, 2016, Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : T. Cimerman. [Dostopano 4 julij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118765
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Optimization of plant extracts formation for marinade in order to reduce level of heterocyclic amines : M. Sc. Thesis
Ključne besede:meat, pork meat, meat products, emulsions, heat treatment, plant extracts, juniper extract, extract of hops, phenolic compounds, heterocyclic aromatic amines

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  2. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  3. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
  4. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  5. Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Stabilizacija kozmetičnih olj z naravnimi antioksidanti
  2. Aktivnost naravnih antioksidantov
  3. Ekstrakcija biološko aktivnih spojin iz različnih vrst gob družine Polyporaceae (luknjarke)
  4. Izolacija biološko aktivnih komponent iz plodov gozdnih borovnic ( Vaccinium myrtillus L. )
  5. Separacija biološko aktivnih spojin iz lucerne (Medicago sativa)

Nazaj