1. Finančno vrednotenje kakovosti v krajiniBojana Bajželj, 2005, diplomsko delo Ključne besede: krajinska arhitektura, krajine, vrednost, finančno vrednotenje, ekonomika okolja, netržne dobrine, rekreacija, krajinska slika, javno mnenje, metoda potnih stroškov, kontingenčne metode Celotno besedilo (datoteka, 5,49 MB) |
2. Pomen pH-vrednosti substrata za uspešno razmnoževanje zelenih potaknjencev pri kostanju (Castanea sp.)Jošt Kandus, 2007, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, kostanj, Castanea sp., potaknjenci, zeleni potaknjenci, rastni substrati, koreninjenje, meglenje, ph-vrednost substrata Celotno besedilo (datoteka, 483,21 KB) |
|
|
5. Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganahMatjaž Boštar, 2006, magistrsko delo Ključne besede: fermentirani mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar Celotno besedilo (datoteka, 3,32 MB) |
6. Vpliv vrednosti pH termično modificiranega lesa na utrjevanje lepilMatjaž Čop, 2009, diplomsko delo Ključne besede: lepljenje, termično modificiran les, vrednost pH, reologija, utrjevanje, dielektrična analiza, mehanske lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,40 MB) |
7. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
8. Vpliv surove vlaknine v prehrani kuncev slovenske linije SIKA na fizikalno-kemične in senzorične lastnosti mesaTanja Sraka, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kunčje meso, kunci SIKA, prehrana kuncev, kemijska sestava, voda, beljakovine, maščobe, pepel, maščobne kisline, holesterol, vrednost pH, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
9. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 483,49 KB) |
10. Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizacijiMateja Strelec, 2006, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost D Celotno besedilo (datoteka, 764,98 KB) |