1. Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega meduPetra Kasenburger, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, kemijska sestava, sladkorji, monosaharidi, disaharidi, trisaharidi, HPAEC-PAD, proste kisline, laktoni, skupne kisline Full text (file, 1014,98 KB) |
2. Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega meduŠpela Susman, 2011, undergraduate thesis Keywords: med, potvorjen med, glukozni sirup, glukozno-fruktozni sirup, invertni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, HMF Full text (file, 795,08 KB) |
3. Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst meduKatarina Mehle, 2011, undergraduate thesis Keywords: med, pristen med, potvorjen med, fruktozno-glukozni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, sladkorji v medu, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, vsebnost aminokisline prolin Full text (file, 976,21 KB) |
|
5. Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega oljaJurij Bizjak, 2015, master's thesis Keywords: oreh, orehovo olje, obstojnost, skladiščenje, omega 3 maščobne kisline, maščobnokislinska sestava, proste maščobne kisline, p-anizidinska vrednost, peroksidno število, antioksidativni potencial, DPPH, Totox vrednost, konjugirani dieni, konjugirani trieni Full text (file, 1,78 MB) |
6. Vpliv sorte oljke (Olea europaea) na kemijske in dielektrične lastnosti plodov in oljaJana Drnovšček, 2015, master's thesis Keywords: oljka, Olea europaea, plodovi oljke, oljčno olje, sestava oljk, maščobno kislinska sestava, fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, proste maščobne kisline, peroksidno število, dielektrične lastnosti Full text (file, 1,55 MB) |
7. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti meduMojca Korošec, 2012, doctoral dissertation Keywords: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije Full text (file, 5,53 MB) |
8. Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašičaDejan Došler, 2007, doctoral dissertation Keywords: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, kakovost mišičnine, SpVV, barva prašičjega mesa, zorenje mesa, pečenje mesa, strižna sila, kemijska sestava, neproteinski dušik, kreatin, kreatinin, proste amino kisline, reducirajoči sladkorji, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine Full text (file, 944,10 KB) |
9. Primernost sistema FOODLAB za analize mleka in mlečnih izdelkovPetra Rusjan, 2013, undergraduate thesis Keywords: analizne metode, referenčne analize, hitre analize, sistem FOODLAB, mleko, sir, surovo maslo, sečnina, kloridi, proste maščobne kisline, spektrofotometrične metode, primerjava metod, ujemanje rezultatov Full text (file, 458,27 KB) |
10. Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametriMateja Gaber Žveplan, 2013, undergraduate thesis Keywords: med, botanično poreklo, fizikalnokemijske lastnosti, antioksidativna učinkovitost, metoda DPPH, fenolne spojine, vsebnost vode, električna prevodnost, vsebnost pepela, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, kot zasuka, barva Full text (file, 1,55 MB) |