Ključne besede: vinarstvo, vino, vino v dolijih, doliji, amfore, zgodovina vinske trte, razvoj vinogradništva na Slovenskem, razvoj vinarstva na Slovenskem, izdelava dolijev, pridelava vina v dolijih, pH vrednost, organske kisline, hlapne kisline, biološki razkis, fenolne spojine, pepel, težke kovine, senzorična analiza, zorenje vina na drožehCelotno besedilo (datoteka, 966,79 KB)
Ključne besede: vino, Malvazija, tehnološki postopki, klasična pridelava, maceracija drozge, zorenje vina na drožeh, sur lie, kemijska sestava, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorična kakovostCelotno besedilo (datoteka, 849,07 KB)
Ključne besede: vino, rose, Modra frankinja, polsuho vino, pridelava vina, deželno vino PGO, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 920,97 KB)
Ključne besede: vino, pridelava vina, okoljske spremembe, odpadna voda, odpadkiCelotno besedilo (datoteka, 1,44 MB)