1. Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganahMatjaž Boštar, 2006, magistrsko delo Ključne besede: fermentirani mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar Celotno besedilo (datoteka, 3,32 MB) |
2. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
3. Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnostiLucija Kovačič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana otrok, dnevni vnos hranil, celodnevni obroki, kemijska sestava, prehranska vrednost, energijska vrednost, energijska gostota Celotno besedilo (datoteka, 1,95 MB) |
4. Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednostGaja Vlaj, 2007, diplomsko delo Ključne besede: hruške, cv. Pituralka, trdota, barva, kemijska sestava, prehranska vrednost, sadni izdelki, vakuumsko pakiranje, termostabilna PA, PP folija, senzorična analiza Celotno besedilo (datoteka, 742,42 KB) |
5. Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojskeAnita Žnidar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana vojakov, celodnevni obroki, Slovenska vojska, beljakovine, skupna prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, maščobe, ogljikovi hidrati, energijski deleži, energijska vrednost, jedilniki v vojašnicah Celotno besedilo (datoteka, 572,13 KB) |
6. Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solateJanja Papež, 2009, diplomsko delo Ključne besede: zelenjava, hidroponsko gojenje, talno gojenje, prehranska vrednost, zelena solata, paradižnik, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, vsebnost pepela, vsebnost beljakovin, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, prehranska vlaknina, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 652,74 KB) |
7. Vrednotenje prehrane kardiovaskularnih bolnikovAna Šerona, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, diete, kardiovaskularne bolezni, kardiovaskularni bolniki, prehranski dnevnik, prehranska vrednost obrokov, vnos hranil Celotno besedilo (datoteka, 606,78 KB) |
8. Prehranska obravnava bolnikov s končno ledvično odpovedjoPetra Malavašič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, bolezni ledvic, dializni bolniki, dietna prehrana, končna ledvična odpoved, prehranska obravnava, hranilna vrednost, energijska vrednost, ocena prehranskega stanja Celotno besedilo (datoteka, 1,95 MB) |
9. Prehranska vrednost užitnih gobKatja Mrvar, 2021, diplomsko delo Ključne besede: užitne gobe, jesenski goban, lisičke, šampinjoni, dvotrosni kukmak, bukov ostrigar, prehranska vrednost, hranilna sestava, pepel, voda, beljakovine Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
10. Food marketing to children and youth2006 Ključne besede: prehrana otrok, prehrana mladostnikov, prehranjevalne navade, zdravje, debelost, bolezni, prehranska priporočila, prehranska politika, prehranska vrednost živil, potrošnja živil, biološki faktorji, genetski faktorji, sociološki faktorji, proizvajalci živil, marketing, oglaševanje živil, izobraževanje potrošnikov Celotno besedilo (povezava drugam) |