1. Navidezna prebavljivost surovih beljakovin in surovih maščob pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek telesnih maščobTina Trebušak, Tatjana Pirman, Simon Horvat, 2009, original scientific article Keywords: domače živali, prehrana živali, prehrana ljudi, zamaščenost, surove beljakovine, surove maščobe, prebavljivost, selekcija, maščevje, linije, laboratorijske miši Full text (outside link) |
2. Določitev stopnje prebavljivosti proteinov v izbranem izdelku Quorn␢ in piščančjem mesuUrša Lovše, 2020, undergraduate thesis Keywords: piščančje meso, hranilna vrednost, nadomestki, mesni nadomestki, Quorn, prebavljivost, proteini, mikoproteini, analizne metode, metoda po Kjeldahlu Full text (file, 544,73 KB) |
3. Vpliv lanenega olja ter pšeničnih in ovsenih otrobov na prebavljivost in hitrost pasaže krme pri odstavljenih pujskihSašo Sever, 2016, master's thesis Keywords: prašičereja, prašiči, odstavljeni pujski, prehrana živali, vlaknine, olje, pasaža, prebavljivost Full text (file, 1,17 MB) |
4. Vpliv kostanjevega tanina na prebavljivost hranil pri rastočih prašičihUrška Vehovec, 2010, undergraduate thesis Keywords: prašiči, tekači, prehrana živali, hranila, prebavljivost, kostanjev tanin, diplomske naloge Full text (file, 281,60 KB) |
5. Prebavljivost hranljivih snovi pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek maščevjaTina Trebušak, 2008, undergraduate thesis Keywords: prehrana živali, hranljive snovi, prebavljivost, linije, selekcija, maščevje, laboratorijske miši, diplomske naloge Full text (file, 540,97 KB) |
6. Vpliv taninskih izvlečkov iz lesa pravega kostanja in kebrača na hranilno vrednost sojinih tropinAndreja Lisjak, 2010, undergraduate thesis Keywords: kostanjev tanin, prehrana živali, kebračo, sojine tropine, in vitro fermentacija, produkcija plina, hlapne maščobne kisline, predželodci, in vitro navidezna prebavljivost, in vitro navidezna razgradljivost, diplomske naloge Full text (file, 484,72 KB) |
7. Vpliv različnih vrst vlaknine na prebavljivost hranljivih snovi krme pri laboratorijskih podganahJasmina Lozej, 2006, undergraduate thesis Keywords: živinoreja, krma, vlaknina, prebavljivost, prehrana živali, hranljive snovi, podgane, diplomske naloge Full text (file, 812,39 KB) |
|
9. Učinek dodane transglutaminaze na izboljšanje lastnosti biskvita s sojino mokoMark Kozamernik, 2022, master's thesis Keywords: biskvit, soja, Glycine max, sojina moka, prebavljivost, INFOGEST 2.0, beljakovine, maščobe, spermin, spermidin, antioksidanti, aroma, senzorične lastnosti, teksturne lastnosti Full text (file, 1,43 MB) |
10. Strukturne lastnosti, kemijska sestava in prebavljivost kruha z dodano sojoManca Ozvatič, 2022, master's thesis Keywords: soja, kruh, sojina moka, prebavljivost, beljakovine, maščobno kislinska sestava, teksturne lastnosti, senzorične lastnosti, antioksidativni potencial, prehranske vlaknine, poliamini, hlapne spojine Full text (file, 2,13 MB) |