Ključne besede: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost DCelotno besedilo (datoteka, 764,98 KB)
Ključne besede: sadni sokovi, elektroporacija, visoki tlaki, termična pasterizacija, senzorične lastnosti, kemijska analiza, mikrobiološka analizaCelotno besedilo (datoteka, 2,54 MB)
Ključne besede: sadni sokovi, sok rdeče pomaranče, naravni dodatki, naravni antioksidanti, rožmarinov ekstrakt, ekstrakt zelenega čaja, pasterizacija, senzorične lastnosti, antioksidativni potencial, DPPH, porjavenje soka, askorbinska kislinaCelotno besedilo (datoteka, 975,78 KB)
Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, mikroorganizmi, bakterije, tehnološko koristni mikroorganizmi, kvarljivi mikroorganizmi, patogeni mikroorganizmi, surovo mleko, pasterizacija, jogurt, kefir, surovo maslo, smetanaCelotno besedilo (datoteka, 876,85 KB)