1. EDTA leaching of Cu contaminated soil using electrochemical treatment of the washing solutionMaja Čič, Domen Leštan, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: remediacija tal, čiščenje tal, oksidacija, Cu, onesnaženost tal, baker, electrochemical advanced oxidation, soil remediation, contaminated soil, methods, Cu Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Electrochemical treatment of spent solution after EDTA-based soil washingDavid Voglar, Domen Leštan, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: remediacija tal, čiščenje tal, težke kovine, oksidacijski procesi, heavy metals, electrochemical advanced oxidation process, electro-fenton, anodic oxidation, soil remediation Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
5. Antioxidants, food processing and healthBorut Poljšak, Vito Kovač, Irina Milisav, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioxidants, polyphenols, food processing, health, oxidation, hormesis, stress response Celotno besedilo (datoteka, 645,42 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Using concept maps in teaching organic chemical reactionsBarbara Šket, Saša A. Glažar, 2005, izvirni znanstveni članek Ključne besede: organska kemija, poučevanje kemije, pojmovne mape, pojmovne mreže, organske reakcije, transformacije, pretvorbe, organske spojine, ogljikovodiki, organski halogenidi, oksidacijsko število, razumevanje pojmov, reševanje problemskih nalog, reševanje reakcijskih shem, concept map, oxidation number of carbon atom, transformations, problem solving, meaningful learning Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Degradation of hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) by acoustic and hydrodynamic cavitationAndraž Zupanc, Martin Petkovšek, Blaž Zdovc, Ema Žagar, Mojca Zupanc, 2024, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hydroxypropyl methylcellulose, acoustic cavitation, hydrodynamic cavitation, degradation, oxidation Celotno besedilo (datoteka, 3,78 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
9. The role of oxygen in new vinification technologies of white and red winesKlemen Lisjak, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: winemaking, wines, musts, chemical composition, white wines, red wines, oxygen, oxidation, pressing, hyperreduction, microoxygenation, glutathione, caftaric acid, coutaric acid, fertaric acid, hydroxycinnamates, anthocyanins, polyphenols Celotno besedilo (datoteka, 1,24 MB) |
10. Microstructural anisotropy of magnetocaloric gadolinium cylindersDarja Steiner Petrovič, Roman Šturm, Iztok Naglič, Boštjan Markoli, Tomaž Pepelnjak, 2016, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Gadolinium, magnetocaloric, inclusions, selective oxidation, mechanical properties Celotno besedilo (datoteka, 13,79 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |