1. Spremljanje dozorevanja in kakovosti grozdja namiznih sort vinske trte (V. vinifera L.)Martina Kodrič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera L., rastlinske sorte, namizno grozdje, kakovost, skladiščenje, organske kisline, ogljikovi hidrati, fenolne snovi Celotno besedilo (datoteka, 650,66 KB) |
2. Vsebnost nekaterih sladkorjev, organskih kislin in fenolov pri različnih sortah češnje (Prunus avium L.)Jana Jurhar Grabnar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, češnje, Prunus avium, sladkorji, organske kisline, fenoli, kromatografija Celotno besedilo (datoteka, 866,25 KB) |
3. Vpliv giberelinov na kakovost grozdja žlahtne vinske trte (V. vinifera L.) namizne sorte 'Cardinal'Erna Podgornik, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, namizne sorte, kakovost, skladiščenje, ogljikovi hidrati, organske kisline, Cardinal Celotno besedilo (datoteka, 568,11 KB) |
4. Proučevanje tipov sorte 'Vitovska grganja' (Vitis vinifera L.) v vinorodni deželi PrimorskaKristina Grmek, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, Vitovska grganja, avtohtona sorta, pridelava, gojitvene oblike, vinogradi, kakovost, sladkorji, organske kisline, Kras, Vipavska dolina, Primorska Celotno besedilo (datoteka, 615,47 KB) |
5. Pomološke lastnosti sort jablan (Malus domestica Borkh.) primernih za ekološko pridelavoIrena Črček, 2007, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jablana, Malus domestica, ekološka pridelava, sladkorji, organske kisline, fenoli, razvoj, rastlinske sorte, sortne značilnosti Celotno besedilo (datoteka, 262,20 KB) |
6. Kakovost plodov fige (Ficus carica L.) na dveh lokacijahUrška Klančar, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, fige, smokve, Ficus carica, sladkorji, organske kisline, fenoli, kakovost, plodovi Celotno besedilo (datoteka, 506,45 KB) |
7. Vsebnost sladkorjev in organskih kislin v različnih organih hruške (Pyrus communis L.)Silva Alič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, hruške, Pyrus communis, rastlinske sorte, sladkorji, organske kisline, organi, cvetovi, plodiči, plodovi, listi Celotno besedilo (datoteka, 639,78 KB) |
8. Kakovost plodov nekaterih sort kakija (Diospyros kaki L.)Barbara Okorn, 2009, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, kaki, Diospyros kaki, rastlinske sorte, kakovost, kemijska analiza, sladkorji, organske kisline, barva plodov Celotno besedilo (datoteka, 4,32 MB) |
9. Tipizacija žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Kraljevina'Maja Mihelčič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, Kraljevina, tipizacija, rastlinske sorte, sladkor, organske kisline, filometrija Celotno besedilo (datoteka, 1,12 MB) |
10. Vsebnost sladkorjev in organskih kislin v različnih organih breskev (Prunus persica L.) in nektarin (Prunus persica var. nucipersica L.)Maja Vilfan, 2010, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, breskve, nektarine, Prunus persica L., Prunus persica var. nucipersica L., organske kisline, plodovi, organi, sladkorji Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |