1. Poslovni načrt pridelovanja oljčnega olja na ekološki kmetijiJernej Brec, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, oljke, Olea europea, ekološka pridelava, oljkarstvo, oljčno olje, poslovni načrti, poslovno načrtovanje, Slovenska Istra Celotno besedilo (povezava drugam) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Pridelek oljke (Olea europaea L.) sorte 'Istrska belica' na cepljenih sadikah in na lastnih koreninahMateja Čalušič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: oljke, Olea europaea, Istrska belica, sadjarstvo, cepljene sadike, potaknjenci, vegetativno razmnoževanje, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 465,75 KB) |
3. Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)Vedran Manzin, 2010, diplomsko delo Ključne besede: oljke, Olea europaea, cv. Buža, cv. Karbonaca, plodovi oljke, listi oljke, Hrvaška Istra, vegetacijsko obdobje, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, reducirajoči sladkorji Celotno besedilo (datoteka, 889,13 KB) |
4. Tehnologije konzerviranja namiznih oljkEva Mustafa, 2021, diplomsko delo Ključne besede: oljke, konzerviranje namiznih oljk, tehnološki postopki, razgrenitev, fermentacija, starterske kulture, vloga soli, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 459,42 KB) |
|
|
|
8. Učinki vitamina E in polifenolov oljk v prehrani pitovnih piščancev in rastočih prašičevJakob Leskovec, 2019, doktorsko delo/naloga Ključne besede: prehrana živali, oksidativni stres, antioksidanti, vitamin E, polifenoli, oljke, ognjič, perutnina, pitovni piščanci, rastoči prašiči Celotno besedilo (datoteka, 26,62 MB) |
9. Kompostiranje oljčnih tropinVanes Husić, 2013, diplomsko delo Ključne besede: kmetijstvo, gnojila, organska gnojila, kompostiranje, kompost, ekološko kmetijstvo, oljke, oljčne tropine Celotno besedilo (datoteka, 1,93 MB) |
10. Vpliv sorte oljke (Olea europaea) na kemijske in dielektrične lastnosti plodov in oljaJana Drnovšček, 2015, magistrsko delo Ključne besede: oljka, Olea europaea, plodovi oljke, oljčno olje, sestava oljk, maščobno kislinska sestava, fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, proste maščobne kisline, peroksidno število, dielektrične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,55 MB) |