Ključne besede: plesni, Penicillium, Penicillium verrucosum, ekologija mikroorganizmov, vrednost aw, vrednost pH, temperatura, gojišča, gojišče YES, gojišče analog kruha, rast plesni, ohratoksin A, tvorba ohratoksina ACelotno besedilo (datoteka, 1,57 MB)
Ključne besede: mikotoksigene plesni, Aspergillus, Penicillium, Alternaria, toksini, mikotoksini, ohratoksin A, aflatoksin B1, aflatoksin B2, aflatoksin G1, aflatoksin G2, patulin, sadjeCelotno besedilo (datoteka, 918,73 KB)
Ključne besede: živilska mikrobiologija, grozdje, mošt, grozdne sorte, vinorodni okoliš, plesni, raznolikost plesni, izolacija plesni, identifikacija plesni, Penicillium, Aspergillus, mikotoksini, aflatoksin B1, ohratoksin ACelotno besedilo (datoteka, 1,51 MB)
Ključne besede: mikotoksini, ohratoksin A, vino, grozdje, zdravstveno tveganje, podnebne spremembeCelotno besedilo (datoteka, 1,17 MB)