|
|
|
4. Proučevanje vpliva motenj v presnovi galaktoze in laktazne persistence na razvoj raka jajčnikovIrena Prodan Žitnik, 2009, doktorska disertacija Ključne besede: galaktoza, presnovne motnje, encimska aktivnost, medicinska genetika, mutacije, mleko, mlečni izdelki, laktoza, alaktazija Celotno besedilo (datoteka, 1,60 MB) |
5. Laktozna intoleranca in dietaAnja Odlazek, 2017, diplomsko delo Ključne besede: laktoza, laktaza, laktozna intoleranca, dieta, dietna prehrana, mleko, mlečni izdelki, kalcij Celotno besedilo (datoteka, 717,45 KB) |
|
|
|
9. Vrednotenje korelacij med izbranimi cenilkami pretočnih lastnosti tabletne zmesi praškov in stabilnostjo procesa tabletiranja z vidika mase tableteNastja Nahtigal, 2020, magistrsko delo/naloga Ključne besede: pretočne lastnosti, metoda vrtečega bobna, Beverloo parameter, praškovni reometer, nasipni kot, mikrokristalna celuloza, manitol, laktoza, direktno tabletiranje Celotno besedilo (datoteka, 4,02 MB) |
10. Metode določanja laktoze v mleku in mlečnih izdelkihMartina Pernuš, 2022, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, analizne metode, laktozna intoleranca, laktoza, HPLC, MID-IR, encimske metode, biosenzorji Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |