Ključne besede: hmelj, Humulus lupulus L., hmeljni ekstrakt, alfa-kisline, eterično olje, pivo, hmeljenje, aroma, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, izotopska razmerja, kemometrijaCelotno besedilo (datoteka, 6,86 MB)
Ključne besede: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrijaCelotno besedilo (datoteka, 7,38 MB)
Ključne besede: mesni izdelki, poltrajne klobase, kranjska klobasa, kakovost kranjskih klobas, kemijska sestava, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti, kemometrijaCelotno besedilo (datoteka, 827,10 KB)
Ključne besede: farmacevtska kemija, katepsin K, avtolizin E, zaviralci, balicatib, vrednotenje, načrtovanje, kemijska struktura, klinične raziskave, neželeni učinki, lizosomotropizem, osteoporoza, zdravljenje, kemometrija, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 4,71 MB)
Ključne besede: papir, lignin, ionska kromatografija, kolorimetrija, kemometrijaCelotno besedilo (datoteka, 4,19 MB)