1. Vpliv protitočne mreže na obarvanost plodov jablane (Malus domestica Borkh.)Saša Horvat, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jabolka, rastlinske sorte, Malus domestica, zaščita pred točo, protitočna mreža, plodovi, obarvanost, antociani, klorofil, karotenoidi Celotno besedilo (datoteka, 730,80 KB) |
2. Izbrani sekundarni metaboliti pri različnih sortah kakija (Diospyros kaki L.)Tarin Lovišček, 2012, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, kaki, Diospyros kaki L., sorte, sekundarni metaboliti, fenoli, karotenoidi, barva, kakovost plodov Celotno besedilo (datoteka, 1,30 MB) |
|
4. Comparative study of primary and secondary metabolites in 11 cultivars of persimmon fruit (Diospyros kaki L.)Robert Veberič, Jana Jurhar Grabnar, Maja Mikulič Petkovšek, Franci Štampar, Valentina Schmitzer, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: kemična sestava, karotenoidi, kaki, organske kisline, fenoli, antioksidanti Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Lipophilic antioxidants and some carpometric characteristics of fruits of ten processing tomato varieties, grown in different climatic conditionsNina Kacjan-Maršić, Helena Šircelj, Damijana Kastelec, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, karotenoidi, paradižnik, lycopersicum esculentum, sorte, tokoferol, statistična analiza podatkov Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Biochemical response of grapevine variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to infection with grapevine yellows (Bois noir)Denis Rusjan, Heidi Halbwirth, Karl Stich, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vinska trta, bolezni rastlin, fitoplazma, vsebnost fenolov, bois noir, bakterijske bolezni, fitoplazma, trsna rumenica, klorofil, karotenoidi, organske kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Fruit and vegetable phytochemicals2010 Ključne besede: sadje, zelenjava, prehranska vrednost, fenolne spojine, polifenoli, flavonoidi, karotenoidi, ekstrakcija, prehranske vlaknine, antioksidativna aktivnost, zdravje, poobiralne spremembe, kvar sadja, kvar zelenjave Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Evaluation of buckwheat sprouts as microgreensDagmar Janovská, Lenka Štočková, Zdeněk Stehno, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: ajda, mlade rastline, flavonoidi, fenolne kisline, karotenoidi, antioksidativne aktivnosti, antioksidanti Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Pridelek in vsebnost tokoferola v lupini različnih sort solatnih kumar (Cucumis sativus L.), gojenih v poletnem in jesenskem obdobjuDenis Kogovšek, 2018, diplomsko delo Ključne besede: vrtnarstvo, kumare, Cucumis sativus, tokoferol, vitamin E, klorofil, karotenoidi, alfa karoten, betakaroten/ Celotno besedilo (datoteka, 2,96 MB) |
10. Vrednotenje barve rumenjakovAnja Gašperlin, 2018, diplomsko delo Ključne besede: jajca, rumenjak, barva, karotenoidi, spektrofotometrija, kromometer, barvna pahljača, senzorična analiza, potrošniki Celotno besedilo (datoteka, 1,37 MB) |