Ključne besede: navadni krap, Cyprinus carpio, mikrobiološka obstojnost, protimikrobno delovanje, izvleček rožmarina, puferiran kis, Pseudomonas spp., Shewanella spp.Celotno besedilo (datoteka, 872,81 KB)
Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, izvleček rožmarina, stres, oksidativni stres, karbonili, malondialdehidCelotno besedilo (datoteka, 591,04 KB)
Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sokCelotno besedilo (datoteka, 2,78 MB)
Ključne besede: Campylobacter jejuni, ekologija mikroorganizmov, kultivabilnost, morfologija, okoljski dejavniki, oksidativni stres, stradanje, izvleček rožmarina, izlivne črpalke, sistem za signaliziranjeCelotno besedilo (datoteka, 3,02 MB)
Ključne besede: izvleček navadnega rožmarina, potencialni obseg absorpcije, sistemska izpostavljenost, dnevni varni odmerek, Cramer-jev razred toksičnosti, ocena varnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,36 MB)