1. Vpliv kondenziranih in hidrolizirajočih taninov na metanogeno aktivnost in mikrobno biosintezo v vampuVesna Šentjurc, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prehrana živali, taninski izvlečki, tanini, in vitro fermentacija, metan, vamp, mikrobna biomasa, ATP, ATP-lucuferzni test Celotno besedilo (datoteka, 499,86 KB) |
|
3. Primerjava in vitro fermentacije krme pri jelenih in ovcahNikola Popovič, 2016, magistrsko delo Ključne besede: prehrana živali, krma, jelenjad, drobnica, primerjava, in vitro fermentacija, prehranski normativi, magistrske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,00 MB) |
4. In vitro fermentacija škroba v inokulumu, pripravljenem iz vsebine slepega črevesa kuncevIrena Župec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: kunci, prehrana živali, slepo črevo, in vitro fermentacija, škrob, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 649,61 KB) |
5. Primerjava poteka in vitro fermentacije različnih pektinov ob uporabi inokuluma iz cekotrofov in iz vsebine slepega črevesa kuncevJanja Štiftar, 2005, diplomsko delo Ključne besede: kunci, prehrana živali, škrobn vitro plinski test, vlakninanokulum cekotrifov, cekotrofi, fermentacija, pektini, slepo črevo, inokulum, visokošolske diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 476,51 KB) |
6. Primerjava in vitro fermentacije voluminozne krme in močnih krmil v vsebnosti slepega črevesa kuncev in vampa ovcAleksandra Golob Artiček, 2010, diplomsko delo Ključne besede: živinoreja, ovce, kunci, in vitro, fermentacija, prehrana živali, hlapne maščobne kisline, slepo črevo, vamp, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 485,38 KB) |
7. Vpliv taninov na tvorbo kratkoverižnih maščobnih kislin in metana pri in vitro fermentaciji v vampnem sokuTina Kos, 2007, diplomsko delo Ključne besede: prehrana živali, tanini, in vitro fermentacija, hlapne maščobne kisline, ocetna kislina, propionska kislina, maslena kislina, metan, vamp, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
8. Vpliv taninskih izvlečkov iz lesa pravega kostanja in kebrača na hranilno vrednost sojinih tropinAndreja Lisjak, 2010, diplomsko delo Ključne besede: kostanjev tanin, prehrana živali, kebračo, sojine tropine, in vitro fermentacija, produkcija plina, hlapne maščobne kisline, predželodci, in vitro navidezna prebavljivost, in vitro navidezna razgradljivost, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 484,72 KB) |
9. Izboljšanje dostopnosti in antioksidativne aktivnosti vezanih fenolnih spojin iz semen pire (Triticum spelta L.) z izbranimi biotehnološkimi procesiMarjeta Mencin, 2022, doktorska disertacija Ključne besede: pira, vezane in ekstraktibilne fenolne spojine, antioksidativna aktivnost, kaljenje, fermentacija, encimska obdelava, abiotski stres, biološka dostopnost, znotrajcelična oksidacija, in vitro gastrointestinalna prebava Celotno besedilo (datoteka, 48,05 MB) |