1. Kontaminacija živil z bakterijami vrste Staphylococcus aureusAna Anita Matić, 2010, diplomsko delo Ključne besede: živila, kontaminacija živil, patogeni mikroorganizmi, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, enterotoksini Celotno besedilo (datoteka, 412,01 KB) |
2. Izolacija in identifikacija bakterij rodu AlicyclobacillusTimea Herženjak Stanko, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, standardna metoda IFU, modelne raztopine, naravna kontaminacija, kontaminacija sladkorja, kontaminacija vode z okusom Celotno besedilo (datoteka, 1,28 MB) |
3. Razlikovanje mikobakterij iz sklopa Mycobacterium (M.) avium in M. abscessus ter določanje občutljivosti za najpomembnejša protimikrobna sredstvaSara Truden, 2017, magistrsko delo Ključne besede: mikobakterije, netuberkulozne mikobakterije, Mycobacterium avium, Mycobacterium abscessus, molekularne metode, identifikacija bakterij, ERIC-PCR, GenoType NTM-DR, protimikrobne učinkovine, antibiotiki Celotno besedilo (datoteka, 2,70 MB) |
|
5. Primerjava treh novih molekularnih metod za identifikacijo bakterij iz pozitivnih hemokulturPetra Burger, 2018, magistrsko delo Ključne besede: identifikacija bakterij, hemokultura, sepsa, molekularne metode, FilmArray, saponin, Sepsityper, MALDI-TOF MS Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |
6. Identifikacija pritrjenih in planktonskih bakterijskih vrst v dolomitnem vodonosnikuMiha Žitnik, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobne združbe, biološka raznovrstnost, vodonosniki, dolomitni vodonosniki, pritrjene bakterije, planktonske bakterije, klonske knjižnice, identifikacija bakterij, molekularne tehnike Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |
7. Obvladovanje bakterij vrste Alicyclobacillus acidoterrestris v sadnih pijačahMatej Bornšek, 2013, magistrsko delo Ključne besede: kvarljivci živil, Alicyclobacillus, sadne pijače, identifikacija bakterij, analizne metode, elektronski nos, senzorična analiza, PCR v realnem času, HPLC-DAD, protimikrobna aktivnost, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, mlečna kislina Celotno besedilo (datoteka, 2,39 MB) |
8. Identifikacija in primerjava vrst mlečnokislinskih bakterij v tradicionalnih ovčjih sirih s področja zahodnega BalkanaDiana Paveljšek, 2012, diplomsko delo Ključne besede: siri, tradicionalni ovčji siri, mikrobiota sira, Kraški ovčji sir, Dolenjski ovčji sir, Bovški ovčji sir, Paški ovčji sir, Krčki ovčji sir, Travnički ovčji sir, Livanjski ovčji sir, Pirotski ovčji sir, Sjenički ovčji sir, mlečnokislinske bakterije, identifikacija bakterij, fenotipske metode, genotipske metode, BIOLOG, izolacija DNA, PCR Celotno besedilo (datoteka, 2,09 MB) |
9. Kakovost prehranskih dopolnil za dojenčke z živimi bakterijami na slovenskem trguRomana Černe, 2020, magistrsko delo Ključne besede: prehranska dopolnila, probiotik, Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus thermophilus, masna spektrometrija z MALDI-TOF, pretočna citometrija, PCR, identifikacija bakterij Celotno besedilo (datoteka, 1,76 MB) |
10. Uporabnost PCR testa Seeplex PneumoBacter ACE detection za ugotavljanje bakterijskih povzročiteljev okužb dihalVanja Strniša, 2012, diplomsko delo Ključne besede: atipični in tipični povzročitelji pljučnic, izmeček, izolacija DNA, kvantifikacija DNA, verižna reakcija s polimerazo, elektroforeza, identifikacija bakterij Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |