|
|
3. Odpornost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz humanega kolostruma in mleka proti tetraciklinu in eritromicinuJanja Pukmajster, 2017, magistrsko delo Ključne besede: humano mleko, mlečnokislinske bakterije, bifidobakterije, odpornost proti antibiotikom, eritromicin, tetraciklin, geni za odpornost Celotno besedilo (datoteka, 2,11 MB) |
|
5. Protimikrobna aktivnost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz humanega kolostruma in mleka proti povzročiteljem mastitisaTamara Srdarev, 2016, magistrsko delo Ključne besede: humano mleko, humani kolostrum, mlečnokislinske bakterije, bifidobakterije, mastitis, povzročitelji mastitisa, antibiotiki, mikrobiota mlečne žleze, probiotiki, imunski sistem, črevesno-mlečna pot, RAPD, PCR, protimikrobna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 3,11 MB) |
6. Mikrobiota humanega mlekaKlavdija Žerdoner, 2013, magistrsko delo Ključne besede: humano mleko, bakterije humanega mleka, mikrobiota mleka leve dojke, mikrobiota mleka desne dojke, konvencionalne gojitvene tehnike, RAPD PCR, nukleotidno zaporedje 16S rDNA, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus reuteri, Enterococcus faecium, Staphylococcus epidermidis, Bifidobacterium breve Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
7. Prehrana v času nosečnosti in dojenja ter maščobno-kislinska sestava humanega mlekaEvgen Benedik, 2015, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana, nosečnost, dojenje, humano mleko, maščobne kisline, večkrat nenasičene maščobne kisline, dokozaheksaenojska kislina, prehranski vnos, plinska kromatografija, prehranski dnevnik, vprašalnik o pogostosti uživanja živil Celotno besedilo (datoteka, 23,86 MB) |
8. Analitika sestave maščobnih kislin v lipidih humanega mleka in plazmeIrena Sedej, 2011, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana dojenčkov, dojenje, humano mleko, formula za dojenčke, donošeni dojenčki, rast dojenčkov, napredovanje na telesni teži, dohranjevanje, maščobne kisline, maščobno-kislinska sestava, dolgoverižne večkrat nenasičene maščobne kisline, lipidi humanega mleka, plazma, fosfolipidi, trigliceridi, estri holesterola Celotno besedilo (datoteka, 1,95 MB) |
9. Pomen dojenja za otroke, matere in družboTjaša Bonča, 2021, diplomsko delo Ključne besede: dojenje, prehrana otrok, vpliv na matere, zalivančki, humano mleko, mlečni nadomestki, vpliv na zdravje, kronične nenalezljive bolezni, kognitivne funkcije, ozaveščenost, spodbujanje, priporočila Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |
10. Povezava med maščobno kislinsko sestavo humanega mleka in rastjo ter telesno sestavo otrok iz študije Moje-mlekoSara Kovačič, 2022, magistrsko delo Ključne besede: maščobne kisline, humano mleko, maščobnokislinska sestava, otroci, rast otrok, razvoj otrok, telesna sestava Celotno besedilo (datoteka, 7,10 MB) |