1. Primerjava vsebnosti fenolnih snovi v listih in plodovih sort jablane (Malus domestica Borkh.) iz integrirane in ekološke pridelaveTanja Smukovič, 2010, undergraduate thesis Keywords: Malus domestica Borkh., sadjarstvo, jablane, fenolne spojine, sorte, kemična sestava, sekundarni metaboliti, integrirana pridelava, ekološka pridelava, fenoli Full text (file, 745,05 KB) |
2. Vpliv jablanovega škrlupa (Venturia inaequalis (Cooke) G. Wind./Aderh.) na vsebnost fenolnih snovi v listih jablane (Malus domestica Borkh.) sorte 'Zlati delišes'Monika Klinar, 2010, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, jablane, Malus domestica, fenolne spojine, sorte, kemična sestava, bolezni rastlin, jablanov škrlup, Venturia inaequalis, varstvo rastlin, fenoli Full text (file, 595,02 KB) |
3. Odziv fenolnega metabolizma v plodovih jablane (Malus domestica Borkh.) sorte 'Zlati delišes' na škropljenje z natrijevim bikarbonatomDomen Fink, 2011, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, jablana, Malus domestica, Zlati delišes, kemična sestava, natrijev bikarbonat, soda bikarbona, varstvo rastlin, škropljenje, jablanov škrlup, fenolne spojine, fenoli, glivične bolezni, okužba Full text (file, 1000,11 KB) |
|
5. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, undergraduate thesis Keywords: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Full text (file, 1,17 MB) |
6. Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem oljuBarbara Maček, 2006, undergraduate thesis Keywords: polifenoli, netresk, Sempervivum tectorum L., ruskus, Ruscus aculeatus L., riček, ričkovo olje, Camelina sativa olje, fenolne spojine, ekstrakcija fenolnih spojin, skupne fenolne spojine, antioksidativne lastnosti polifenolov, HPLC, MS Full text (file, 684,91 KB) |
7. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, undergraduate thesis Keywords: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Full text (file, 589,91 KB) |
8. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Full text (file, 883,33 KB) |
9. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Full text (file, 1,51 MB) |
10. Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)Milan Farkaš, 2008, undergraduate thesis Keywords: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin C Full text (file, 2,54 MB) |