1. Vpliv gretja in hlajenja na fazne prehode čokoladeTomaž Kopač, 2021, diplomsko delo Ključne besede: čokolada, fazni prehodi, polimorfna oblika, taljenje, temperatura taljenja, kristalizacija, diferenčna dinamična kalorimetrija Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
2. Določitev temperatur faznih prehodov polieterimida, polisulfona ter polietersulfonaŽiga Zibelnik, 2017, diplomsko delo/naloga Ključne besede: PolimerTermična analiza, fazni prehodi, temperatura steklastega prehoda, temperatura degradacije, polieterimid, polietersulfon, polisulfon Celotno besedilo (datoteka, 2,10 MB) |
|
|
5. Razvoj metode celičnih avtomatov za probleme z evtektičnimi faznimi prehodiTadej Dobravec, 2016, magistrsko delo Ključne besede: numerične simulacije, celični avtomati, fazni prehodi, dvosestavinske zlitine, aluminijeve zlitine, dendritska rast, evtektična rast Celotno besedilo (datoteka, 4,40 MB) |
|
7. Vpliv pospešenega staranja na kristalizacijo in oksidativno stabilnost ričkovega in konopljinega oljaJasmina Kragelnik, 2021, diplomsko delo Ključne besede: ričkovo olje, konopljino olje, oksidativna stabilnost, kristalizacija, fazni prehodi, rancimat, diferenčna dinamična kalorimetrija, indukcijski čas Celotno besedilo (datoteka, 1,70 MB) |
8. Nelinearni sigma modeliUrban Ogrinec, 2024, magistrsko delo Ključne besede: supergeometrija, BRST formalizem, liho-simplektična mnogoterost, BV algebra, master enačba, AKSZ sigma model, SNLSM, WZW model, fazni prehodi Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
9. Maščobnokislinska sestava čokolade ter vpliv temperaturnega režima na fazne prehodeTomaž Kopač, 2024, magistrsko delo Ključne besede: čokolada, maščobne kisline, fazni prehodi, kristalizacija, taljenje, plinska kromatografija, diferenčna dinamična kalorimetrija Celotno besedilo (datoteka, 1,66 MB) |