Ključne besede: jagodna aroma, hlapne komponente, etil butanoat, 2-metil etil butanoat, 3-metil etil butanoat, etil pantanoat, metil heksanoat, etil heksanoat, metil propanoat, heksil acetat, fenil metil acetat, sproščanje komponent arome, želirna sredstva, pektinski geli, vpliv temperature, vpliv pHCelotno besedilo (datoteka, 502,67 KB)
Ključne besede: vino, sauvignon, acetaldehid, estri, etil acetat, aromatične spojine, fizikalno-kemijska sestava, vinorodne dežele, SlovenijaCelotno besedilo (datoteka, 1,91 MB)
Ključne besede: žganje, sadni destilati, brinjevec, slivovka, sadjevec, viljamovka, acetaldehid, etil acetat, metanol, 1-propanol, izobutanol, 1-butanol, izoamil alkohol, 2-fenil etanol, plinska kromatografija, GC, turbidimetrija, motnost, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,08 MB)