1. Biochemical biomarkers in environmental studies-lessons learnt from enzymes catalase, glutathione S-transferase and cholinesterase in two crustacean speciesAnita Jemec Kokalj, Damjana Drobne, Tatjana Tišler, Kristina Sepčić, 2010, pregledni znanstveni članek Ključne besede: biochemical biomarker, catalase, cholinesterase, Daphnia magna, environmental risk assessment, glutathione S-transferase, hazard (biology), marker (biology), metals, pesticides, terrestrial invertebrates, Porcellio scaber, toxicogenomics, toxicoproteomics Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
3. Democratized image analytics by visual programming through integration of deep models and small-scale machine learningPrimož Godec, Matjaž Pančur, Nejc Ilenič, Andrej Čopar, Martin Stražar, Aleš Erjavec, Ajda Pretnar Žagar, Janez Demšar, Anže Starič, Marko Toplak, Lan Žagar, Jan Hartman, Wang Hamilton, Riccardo Bellazzi, Uroš Petrovič, Silvia Garagna, Maurizio Zuccotti, Dongsu Park, Gad Shaulsky, Blaž Zupan, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: algorithm, biochemical composition, data assimilation, data mining, image analysis, machine learning, numerical model, protein, visualization Celotno besedilo (datoteka, 1,35 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Lactational exposure to dioxin-like polychlorinated biphenyl 169 and nondioxin-like polychlorinated biphenyl 155Jana Brankovič, Gregor Fazarinc, Maja Antanasova, Peter Jevnikar, Janja Jan, Ines Anders, Katarina Pavšič Vrtač, Breda Jakovac-Strajn, David Antolinc, Milka Vrecl, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: polychlorinated biphenyls, bone, biochemical parameters, geometry, biomechanics, rats Celotno besedilo (datoteka, 944,34 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Izolacija, karakterizacija ter kristalizacija nove acetiltransferaze iz Mycobacterium smegmatisDavor Obradović, 2012, diplomsko delo Ključne besede: proteomika, izolacija proteinov, acetiltransferaza, Msmeg_5458, mikobakterije, Mycobacterium smegmatis, tuberkuloza, biokemijska karakterizacija, karakterizacija proteinov, acetilacija, kristalografija, cAMP, proteomics, protein isolation, acetyltransferase, Msmeg_5458, mycobacteria, tuberculosis, biochemical characterization, protein characterization, acetylation, crystallography Celotno besedilo (datoteka, 2,47 MB) |
6. Duckweed (Lemna minor L.) successfully accumulates selenium from selenium-impacted waterAleksandra Golob, Katarina Vogel-Mikuš, Nina Brudar, Mateja Germ, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Lemna minor L., selenite, selenate, biochemical characteristics, accumulation of selenium, phytoremediation Celotno besedilo (datoteka, 4,13 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Autochthonous rose hybrid Rosa pendulina X spinosissima overshines main genotype Rosa pendulina in the biochemical characteristics of their hipsNina Kunc, Maja Mikulič Petkovšek, Metka Hudina, Jože Bavcon, Branko Vreš, Gregor Osterc, Blanka Ravnjak, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Rosa pendulina, Rosa pendulina X spinosissima, biochemical compounds, rose hips Celotno besedilo (datoteka, 830,04 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Phytochemical composition of red-fleshed apple cultivar ‘Baya Marisa’ compared to traditional, white-fleshed apple cultivar ‘Golden Delicious’Jan Juhart, Aljaž Medič, Robert Veberič, Metka Hudina, Jerneja Jakopič, Franci Štampar, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Malus domestica Borkh., sugars, biochemical compounds, ascorbic acid, phenolic compounds, anthocyanins, HPLC-MS identification, organic acids Celotno besedilo (datoteka, 726,20 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. A method for targeting a specified segment of DNA to a bacterial microorganelleJan Otoničar, Maja Hostnik, Maja Grundner, Rok Kostanjšek, Tajda Gredar, Maja Garvas, Zoran Arsov, Zdravko Podlesek, Cene Gostinčar, Jernej Jakše, Steve J. W. Busby, Matej Butala, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: DNA, physical characterisation, biochemical characterisation Celotno besedilo (datoteka, 5,00 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Changes in chemical composition of red and black currant fruits and leaves during berry ripeningSaša Gačnik, Robert Veberič, Metka Hudina, Maja Mikulič Petkovšek, 2024, izvirni znanstveni članek Ključne besede: flavonoids, phenylpropanoids, phenylpropanoid pathway, biochemical composition, fruit quality Celotno besedilo (datoteka, 4,59 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |