Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, določanje bioaktivnih peptidov, fiziologija prebave, encimi, inhibicija angiotenzinske konvertazeCelotno besedilo (datoteka, 579,08 KB)
Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, ugotavljanje bioaktivnih peptidov, prebava, proteolitični encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L12Celotno besedilo (datoteka, 876,14 KB)
Ključne besede: mlečni izdelki, fermentirano mleko, protimikrobne snovi, bioaktivni peptidi, protimikrobna aktivnost, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8Celotno besedilo (datoteka, 679,59 KB)
Ključne besede: biotehnologija, mikrobni produkti, kozmetika, hialuronska kislina, mikroalge, botulin toksin, bioaktivni peptidiCelotno besedilo (datoteka, 1,08 MB)
Ključne besede: bioaktivni peptidi, antioksidativni peptidi, žitni proteini, kislo testo, mlečnokislinska fermentacija, antioksidativna učinkovitost, kvasovke, Saccharomyces cerevisiaeCelotno besedilo (datoteka, 1,10 MB)
Ključne besede: proteini, proteinski hidrolizati, bioaktivni peptidi, antioksidativni peptidi, polenovka, piščanec, Saccharomyces cerevisiae, proteomika, mitohondrijski proteom, proteinski profil, dvodimenzionalna gelska elektroforezaCelotno besedilo (datoteka, 2,19 MB)