|
|
3. Vpliv mikrocistinov in planktopeptina na rast in fotosintezo nekaterih fitoplanktonskih organizmovTina Eleršek, 2006, doktorska disertacija Ključne besede: mikrobiologija, cianobakterije, alge, Microcystis aeruginosa, Scenedesmus quadricauda, microcistini, planktopeptin, anabaenopeptin, klorofil a, fikocianini, in vivo fluorescenca, cianobakterijski cvet, biodiverziteta, alelopatija, ekologija mikroorganizmov Celotno besedilo (datoteka, 4,46 MB) |
4. Vpliv izvlečkov korenik japonskega in češkega dresnika na kalitev, rast ter strukturne in biokemijske značilnosti vrtne redkviceKatarina Šoln, 2018, magistrsko delo/naloga Ključne besede: alelopatija, dresnik, Fallopia, izvleček, kalitev, mikroskopija, rast, struktura Celotno besedilo (datoteka, 4,62 MB) |
|
|
7. Kaljivost smrdljive in lepljive ditrihovke (Dittrichia graveolens in D. viscosa) v odvisnosti od slanosti ter vpliv njunih izvlečkov na kalitev izbranih vrst rastlinMateja Grašič, 2015, magistrsko delo Ključne besede: smrdljiva ditrihovka, lepljiva ditrihovka, slanost, toleranca, kaljivost, alelopatija, vodni izvlečki, pelinolistna žvrklja Celotno besedilo (datoteka, 3,47 MB) |
|
|
10. Vpliv invazivnih rastlinskih vrst na upad biotske pestrostiKlara Šavli, 2021, diplomsko delo Ključne besede: biotska pestrost, biodiverziteta, biodiverzitetna kriza, invazivne tujerodne rastlinske vrste, ekološke in biološke lastnosti invazivnih rastlin, mehanizmi delovanja invazivnih rastlin, alelopatija Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |