1. Kontaminacija živil z bakterijami vrste Staphylococcus aureusAna Anita Matić, 2010, diplomsko delo Ključne besede: živila, kontaminacija živil, patogeni mikroorganizmi, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, enterotoksini Celotno besedilo (datoteka, 412,01 KB) |
|
3. Adhezija bakterij na materialih, ki so v stiku s krnomUrban Lipovž, 2018, diplomsko delo/naloga Ključne besede: adhezija bakterij, Staphylococcus epidermidis, materiali v stiku s krnom, hrapavost površine, hidrofobnost, zeta potencial Celotno besedilo (datoteka, 2,30 MB) |
|
|
6. Mikrobiota humanega mlekaKlavdija Žerdoner, 2013, magistrsko delo Ključne besede: humano mleko, bakterije humanega mleka, mikrobiota mleka leve dojke, mikrobiota mleka desne dojke, konvencionalne gojitvene tehnike, RAPD PCR, nukleotidno zaporedje 16S rDNA, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus reuteri, Enterococcus faecium, Staphylococcus epidermidis, Bifidobacterium breve Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
7. Proučevanje razvoja odpornosti različnih sevov bakterij vrste Staphylococcus epidermidis proti didecildimetilamonijevemu kloriduUrška Ribič, 2020, doktorska disertacija Ključne besede: mikrobiološka kontrola prostorov, čisti prostori, Staphylococcus epidermidis, razkuževanje, kvartarne amonijeve spojine, didecildimetilamonijev klorid, DDAC, sekvenciranje RNA, biofilmi, izlivne črpalke, mehanizmi odpornosti Celotno besedilo (datoteka, 13,33 MB) |
8. Transporters and efflux pumps are the main mechanisms involved in Staphylococcus epidermidis adaptation and tolerance to didecyldimethylammonium chlorideUrška Ribič, Jernej Jakše, Nataša Toplak, Simon Koren, Minka Kovač, Anja Klančnik, Barbara Jeršek, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Staphylococcus epidermidis, RNA-seq, didecyldimethylammonium chloride, adaptation mechanisms, tolerance mechanisms Celotno besedilo (datoteka, 932,56 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |