1. Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zeljuBarbara Ručman, 2008, diplomsko delo Ključne besede: zelje, pakiranje zelja, narezano zelje, embalažni materiali, modificirana atmosfera, L-askorbinska kislina, skupna L-askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, glutation, antioksidativna aktivnost, radikal DPPH, Folin-Ciocalteau reagent Celotno besedilo (datoteka, 2,56 MB) |
2. Vsebnost skupnih fenolov v beljavi, rdečemu srcu in poranitvenem lesu pri bukvi (Fagus sylvatica)Viljem Vek, Primož Oven, Gregor Rep, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bukev, fenoli, spektrofotometrija, Folin-Ciocâltǎu reagent, kvercetin, galna kislina, diskoloriran les, poranitveni les Celotno besedilo (povezava drugam) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
4. Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: radič, Cichorium intybus L., siljenje radiča, hidroponika, gnojenje, organska gnojila, mineralna gnojila, kemijska sestava, fenolne spojine, antioksidacijski potencial, minerali, maščobne kisline, hidroksicimetne kisline, cikorna kislina, klorogenska kislina, HPLC, X-ray, DPPH, FC reagent Celotno besedilo (datoteka, 574,00 KB) |
|
6. Primerjava pred- in postfermentativne maceracije pri predelavi rdečega vinaPija Goljevšček, 2019, diplomsko delo Ključne besede: maceracija, predfermentativna maceracija, postfermentativna maceracija, merlot, fenolne spojine, antociani, tanini, barva, Folin-Ciocalteujev reagent Celotno besedilo (datoteka, 990,34 KB) |
|
|
9. Primerjava vsebnosti antioksidantov v plodovih aronije glede na njihovo izpostavljenost soncuEva Topler, 2020, diplomsko delo/naloga Ključne besede: aronija, antioksidanti, polifenoli, antocianini, FC reagent, absorbanca, osojna stran, prisojna stran Celotno besedilo (datoteka, 2,00 MB) |
|