1. Lastnosti mutiranih različic listeriolizina OŽiva Ramšak, 2009, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, listeriolizin O, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, triptofanska fluorescenca, homologno modeliranje, pH-odvisnost, izolacija proteina Celotno besedilo (datoteka, 3,20 MB) |
2. Priprava rekombinantnega katepsina B v E. coli in inhibicija njegove aktivnosti z nizkomolekularnimi inhibitorjiMaja Štalekar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: katepsin B, prokatepsin B, cisteinska proteaza, heterologno izražanje, rekombinantni protein, Escherichia coli, nizkomolekularni inhibitor, inhibicija, testiranje inhibicije Celotno besedilo (datoteka, 852,65 KB) |
3. Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterijDarja Krznar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium Celotno besedilo (datoteka, 624,23 KB) |
4. Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajlAnja Kinčič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, protimikrobno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, epigalokatehin galat, bakterijski koktajl, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti Celotno besedilo (datoteka, 908,50 KB) |
5. Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živilBojana Keser, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki listja vinske trte, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, Vitis vinifera L., patogene bakterije, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella infantis, Staphylococcus aureus, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC Celotno besedilo (datoteka, 913,13 KB) |
|
7. Ugotavljanje patogenih bakterij in virusov v školjkah slovenskega morja in njihova genetska karakterizacijaUrška Henigman, 2012, doktorska disertacija Ključne besede: školjke, Tržaški zaliv, patogene bakterije, Vibrio parahaemolyticus, Escherichia coli, verotoksin, virusi, novovirusi, virus hepatitisa A, verižna reakcija s polimerazo Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Protibakterijsko delovanje eteričnega olja cimetaZala Šturm, 2021, diplomsko delo Ključne besede: eterično olje, hidrolat, cimet, protimikrobno delovanje, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Listeria innocua, Pseudomonas aeruginosa, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 933,70 KB) |
9. Vpliv stacionarnih in dinamičnih pogojev na pritrjevanje in odstranjevanje bakterije Escherichie coliMateja Arlič, 2016, magistrsko delo Ključne besede: sanitarno inženirstvo, biofilm, strižne sile, dinamični pogoji, pritrditev, odcepitev, CIP sistem čiščenja, Escherichia coli Celotno besedilo (datoteka, 927,81 KB) |
10. Dejavniki, ki vplivajo na preživetje Escherichie coli v morskem okoljuGala Jarc, 2014, diplomsko delo Ključne besede: gradbeništvo, diplomska naloga, UNI, B-VOI, Escherichia coli, odmiranje, Mancinijeva enačba, morska voda, Tržaški zaliv Celotno besedilo (datoteka, 1,70 MB) |