1. Vpliv selena in UV žarkov na rast in razvoj buč (Cucurbita pepo L.)Lucija - Glorija Jelen, 2007, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, buče, Cucurbita pepo, selen, UV žarki, rastne razmere, pridelek, medsebojni vplivi, transportni sistem elektronov, fotosistem Celotno besedilo (datoteka, 267,35 KB) |
2. Proučitev postopkov pospešenega generacijskega cikla pri oljnih bučah (Cucurbita pepo L. subsp. pepo var. stryriaca Grebenšč.) s kulturo nezrelih embrijev in vitro in poskus medvrstnega križanja C. pepo x C. maximaAnita Rižnik, 2011, diplomsko delo Ključne besede: žlahtnjenje rastlin, buče, oljne buče, Cucurbita pepo L., Cucurbita maxima L., regeneracija embrijev, in vitro metoda, in vitro reševanje embrijev, medvrstna križanja, križanje Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
3. Response of pumpkin to different concentrations and forms of selenium and iodine, and their combinationsAleksandra Golob, Ana Kroflič, Ana Jerše, Nina Kacjan-Maršić, Helena Šircelj, Vekoslava Stibilj, Mateja Germ, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: iodine, selenium, biofortification, Cucurbita pepo L. ssp. pepo, pumpkins seeds, sprouts, yield Celotno besedilo (datoteka, 306,86 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Combined impact of solar UV-B radiation and selenium treatment on respiratory potential in pumpkins (Cucurbita pepo L.)Mateja Germ, 2005, izvirni znanstveni članek Ključne besede: buče, selen, UV-B sevanje, fiziologija rastlin, dihalni potencial, fotosinteza, cucurbita pepo, solar radiation, photosynthesis, ultraviolet radiation, pumpkins, selenium Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega oljaTanja Potočnik, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 7,38 MB) |
6. Protimikrobna učinkovitost izvlečkov rastlin Ecballium elaterium in Cucurbita pepoTeja Kikovič, 2019, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, navadni štrkavec, Ecballium elaterium, navadna buča, Cucurbita pepo, protimikrobna aktivnost, patogene bakterije, plesni, metode mikrodilucije, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 1,44 MB) |
7. Primernost različnih sort bučk (Cucurbita pepo L. subsp. pepo cv. group 'Zucchini') za gojenje v osrednji SlovenijiNataša Jenko, 2012, diplomsko delo Ključne besede: vrtnarstvo, zelenjadarstvo, bučke, Cucurbita pepo L., sorte, žlahtnjenje rastlin, botanični opis, pridelava, bolezni rastlin, rastlinski škodljivci, poljski poskusi, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 1,42 MB) |
8. Mikroskopska analiza zgradbe semenske ovojnice pri bučah (Cucurbita pepo L.)Adriana Podržaj, 2012, diplomsko delo Ključne besede: buče, Cucurbita pepo L., oljne buče, semena, semenska ovojnica, debelina, zgradba, mikroskopske analize, elektronski mikroskopi Celotno besedilo (datoteka, 1,44 MB) |
9. Pridelava oljnih buč (Cucurbita pepo L. var. oleifera) v SlovenijiAna Kljun, 2011, diplomsko delo Ključne besede: buče, oljne buče, Cucurbita pepo L. var. oleifera, pridelava, bučno olje, bučna semena, ankete, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
10. Manipuliranje ploidnosti pri bučkah (Cucurbita pepo L.)Ester Stajič, 2015, magistrsko delo Ključne besede: bučke, Cucurbita pepo, ploidnost, žlahtnjenje rastlin, indukcija haploidov, podvajanje genoma, adventivna regeneracija Celotno besedilo (datoteka, 671,72 KB) |