Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracijaCelotno besedilo (datoteka, 915,07 KB)
Ključne besede: mikroorganizmi, spore, Bacillus cereus, Alicyclobacillus spp., protimikrobno delovanje, toplotna odpornost spor, rožmarin, Rosmarinus officinalis L.Celotno besedilo (datoteka, 678,32 KB)
Ključne besede: krompir, okužbe, poškodbe, črna listna pegavost krompirja, Alternaria solani, strune, Agriotes spp., pridelek, poljski poskus, aminokisline, antagonistične bakterije, Bacillus amyloliquefaciens, rizobakterije, spodbujevalci rastiCelotno besedilo (datoteka, 3,75 MB)
Ključne besede: mikrobne interakcije, sekundarni metaboliti, Bacillus spp., Salmonella spp., biofilm, bakteriocin, kokultivacijaCelotno besedilo (datoteka, 1,04 MB)
Ključne besede: ogorčice koreninskih šišk, filogenomika, hiperspektralno slikanje, biotično varstvo rastlin, Meloidogyne spp., Bacillus firmusCelotno besedilo (datoteka, 47,79 MB)
Ključne besede: bionadzor, Bacillus spp., fitopatogene glive, direktni antagonizem, inhibicija rasti glivCelotno besedilo (datoteka, 2,60 MB)