1. Vpliv mlečnokislinske fermentacije na vsebnost bioaktivnih snovi in zmanjšanje pekočine plodov čilijevNatalija Tominšek, 2024, magistrsko delo Ključne besede: čili, Capsicum spp., mlečnokislinska fermentacija, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus fermentum, spontana fermentacija, bioaktivne snovi, zmanjšanje pekočine, mlečna kislina, askorbinska kislina, fenolne snovi, karotenoidi, kapsaicinoidi Celotno besedilo (datoteka, 1,35 MB) |
2. Gorska mehanizacija v Sloveniji in Švici ter vpliv na nesrečeTilen Zamljen, 2017, diplomsko delo Ključne besede: gorska mehanizacija, kmetijska mehanizacija, gorske kmetije, relief, Slovenija, Švica, homologacija, nesreče Celotno besedilo (datoteka, 1,83 MB) |
3. Vpliv namakanja na pridelek in vsebnost primarnih ter sekundarnih metabolitov pri vrstah čilija Capsicum annuum L. in Capsicum chinense Jacq.Tilen Zamljen, 2019, magistrsko delo Ključne besede: čili, Capsicum annuum L., Capsicum chinense Jacq., namakanje, poljska kapaciteta, deficit, primarni metaboliti, sekundarni metaboliti, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 2,79 MB) |
|
5. Identification and quantification of naphthoquinones and other phenolic compounds in leaves, petioles, bark, roots, and buds of Juglans regia L., using HPLC-MS/MSAljaž Medič, Tilen Zamljen, Metka Hudina, Robert Veberič, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Juglans regia L., walnut, leaf, petiole, bark, root, bud, phenolic compounds, naphthoquinones Celotno besedilo (datoteka, 775,90 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Biostimulative effect of amino acids and green algae extract on capsaicinoid and other metabolite contents in fruits of Capsicum spp.Tilen Zamljen, Metka Hudina, Robert Veberič, Ana Slatnar, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: capsicum, biostimulants, capsaicinoids, fruit quality, organic acids, sugars Celotno besedilo (datoteka, 937,25 KB) |
7. Metabolic variation among fruits of different chili cultivars (Capsicum spp.) using HPLC/MSTilen Zamljen, Aljaž Medič, Robert Veberič, Metka Hudina, Jerneja Jakopič, Ana Slatnar, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: capsaicinoids, metabolomics, organic acids, pungent, sugars Celotno besedilo (datoteka, 659,07 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Time-dependent degradation of naphthoquinones and phenolic compounds in walnut husksAljaž Medič, Tilen Zamljen, Metka Hudina, Robert Veberič, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Juglans regia, husk, walnut, juglone, α-hydrojuglone, hydrojuglone glucoside, degradation, oxidation Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Apple fruit (Malus domestica Borkh.) metabolic response to infestation by invasive brown marmorated stink bug (Halyomorpha halys Stal.)Tilen Zamljen, Aljaž Medič, Robert Veberič, Metka Hudina, Franci Štampar, Ana Slatnar, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: injury, insect, organic acids, pests, phenolics, sugars Celotno besedilo (datoteka, 565,24 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|