1. Kateri biofizikalni in biokemični dejavniki lahko pripomorejo k večji odpornosti zelja (Brassica oleraceae L. var. capitata) na napad gospodarsko najpomembnejših škodljivcevDragan Žnidarčič, Damir Marković, Rajko Vidrih, Tanja Bohinc, Stanislav Trdan, 2011, original scientific article Keywords: Brassica oleraceae, kapusovi bolhači, kapusove stenice, poškodbe, tobakov resar, epikutikularni vosek, zelje, polifenoli, odpornost zelja, bolezni rastlin Full text (outside link) |
2. Vpliv sorte na pridelek in vsebnost vitamina C v zelju (Brassica oleracea L. var. capitata) za svežo uporaboMatej Mezgec, 2011, undergraduate thesis Keywords: vrtnarstvo, zelje, Brassica oleracea L. var. capitata, sorte, pridelek, vitamin C, kakovost, poljski poskusi Full text (file, 955,08 KB) |
3. Morfološke lastnosti in vsebnost askorbinske kisline plodov izbranih sort cepljenega paradižnika (Lycopersicum esculentum Mill.)Nevenka Vrlinič, 2012, undergraduate thesis Keywords: vrtnarstvo, paradižnik, Lycopersicon esculentum Mill., sorte, cepljenje, askorbinska kislina, plodovi, podlage Full text (file, 802,27 KB) |
|
|
6. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, undergraduate thesis Keywords: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Full text (file, 1,17 MB) |
7. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 483,49 KB) |
8. Vpliv biološkega razkisa na nastanek hlapnih komponent vinaMaja Ambrožič, 2006, undergraduate thesis Keywords: vino, modra frankinja, biološki razkis, mlečnokislinske bakterije, hlapne komponente, višji alkoholi, estri, senzorične lastnosti Full text (file, 781,49 KB) |
|
10. Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)Darko Garjetović, 2006, undergraduate thesis Keywords: zelje, sveže zelje, Brassica oleracea L., kemijska sestava, maščobne kisline, sladkorji, vitamin C Full text (file, 1,04 MB) |