1. Učinkovitost razkužil na delovnih površinahUrška Ribič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, razkužila, mikrobiologija, rast mikroorganizmov, farmacevtska industrija, delovne površine, baktericidno delovanje, fungicidno delovanje, sporocidno delovanje, etanol, kvarterne amonijeve spojine, perocetna kislina, Staphylococcus aureues, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas cepacia, Bacillus subtilis, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis Celotno besedilo (datoteka, 818,09 KB) |
2. Mehanizmi odpornosti bakterij Campylobacter jejuni in C. coli proti izbranim antibiotikomBlaž Medja, 2007, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, antibiotiki, mikrodilucijska metoda, PA[beta]N, membranske izlivne črpalke, mutacija na 23S rRNA Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
3. Vpliv bakterijskega stresa na adhezivnost, invazivnost ter znotrajcelično preživelost in rast bakterij Campylobacter v celičnem modelu makrofagov J774 in celic Caco-2Maja Šikić Pogačar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, stres, stradanje, oksidativni stres, toplotni stres, kultivabilnost, živost, virulentnost, Caco-2, makrofagi J774 Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
4. Stabilnost jogurtovega solatnega prelivaAjda Šalej, 2007, diplomsko delo Ključne besede: emulzije, stabilnost emulzij, solatni prelivi, jogurtovi solatni prelivi, stabilizatorji, skladiščenje, senzorična kakovost, mikrobiološka kakovost, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Celotno besedilo (datoteka, 1021,48 KB) |
|
6. Morfologija, kultivabilnost in preživelost celic ter izražanje genov flaA in groEL bakterij Campylobacter jejuni v razmerah toplotnega stresaMateja Jurada, 2008, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, toplotni stres, stradanje, morfologija, kultivabilnost celic, živost celic, izražanje genov, flaA, groEL Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
7. Vpliv inhibitorjev izlivnih črpalk na aktivnost makrolidnih antibiotikov proti bakterijam Campylobacter iz hrane, vode in kliničnih vzorcevMateja Ambrožič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, odpornost na antibiotike, eritromicin, azitromicin, klaritromicin, diritromicin, tilozin, inhibitorji membranskih izlivnih črpalk, PAßN, NMP Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
8. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 915,07 KB) |
9. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, diplomsko delo Ključne besede: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Celotno besedilo (datoteka, 805,79 KB) |
10. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |