1. Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilersJakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vitamin E, vitamin C, selenium, broiler, meat quality Celotno besedilo (datoteka, 148,45 KB) Gradivo ima več datotek! Več...
|
2. Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancihVida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, mikotoskini, fuzarijski toksini, lipidna peorksidacija, proizvodne lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Antioxidant capacity of lipid- and water-soluble antioxidants in dogs with subclinical myxomatous mitral valve degeneration anaesthetised with propofol or sevofluraneKaterina Tomsič, Alenka Nemec Svete, Ana Nemec, Aleksandra Domanjko-Petrič, Tatjana Pirman, Vida Rezar, Tomaž Vovk, Alenka Seliškar, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Dogs, cardiac disease, antioxidant capacity, anaesthesia Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Inflammation and its association with oxidative stress in dogs with heart failureAlenka Nemec Svete, Barbara Verk, Nina Čebulj-Kadunc, Janez Salobir, Vida Rezar, Aleksandra Domanjko-Petrič, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Canine congestive heart failure, C–reactive protein, Interleukin–6, Malondialdehyde, Tumour necrosis
factor–alpha, White blood cell count Celotno besedilo (datoteka, 667,40 KB) Gradivo ima več datotek! Več...
|
6. Use of herbs and spices and their extracts in animal nutritionTamara Korošec, Mojca Voljč, Janez Salobir, Vida Rezar, 2009, pregledni znanstveni članek Ključne besede: animal husbandry, pigs, ruminants, poultry, animal nutrition, herbs, spices, plant extracts Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Time dependent formation of markers of oxidative stress induced by a high fat diet supplemented or unsupplemented with vitamin E in pigsTanja Pajk Žontar, Janez Salobir, Vida Rezar, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: pigs, animal nutrition, oxidative stress, DNA damage, polyunsaturated fatty acids, PUFAs, vitamin E, comet assay, malondialdehyde Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
9. Antioxidative effects of olive polyphenols compared to vitamin E in piglets fed a diet rich in N-3 PUFAJakob Leskovec, Vida Rezar, Alenka Nemec Svete, Janez Salobir, Alenka Levart, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hydroxytyrosol, linseed oil, olive polyphenols, oxidative stress, piglets, vitamin E Celotno besedilo (datoteka, 278,34 KB) Gradivo ima več datotek! Več...
|
10. Ugotavljanje antioksidativne kapacitete storžkov hmelja pri pitovnih piščancihIrena Kokalj, 2015, magistrsko delo Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, meso, hmelj, hmeljevi storžki, antioksidantivna kapaciteta, oksidativna stabilnost, magistrske naloge Celotno besedilo (datoteka, 714,74 KB) |