1. Vrednotenje kakovosti prehrane dijakov z metodo prehranskega dnevnikaBarbara Ozbič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana mladostnikov, dijaki, prehransko stanje dijakov, indeks telesne mase, prehranske navade, dnevni vnos hranil, hranilna vrednost, energijska vrednost, makrohranila, mikrohranila, prehranski dnevnik, računalniški program Prodi 5.0 Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
2. Thermal and rheological properties of gluten-free, starch-based model systems modified by hydrocolloidsPolona Megušar, David Stopar, Nataša Poklar Ulrih, Iztok Dogša, Iztok Prislan, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hydrocolloids, gluten-free, differential scanning calorimetry, rheology Celotno besedilo (datoteka, 2,92 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Vitamini B2, niacin, folna kislina in vitamin B12 v prehraniKatja Zupanič, 2017, diplomsko delo Ključne besede: vitamini, vitamin B2, niacin, folna kislina, vitamin B12, kemijska sestava, prehrana, absorpcija metabolizem, pomanjkanje vitaminov, bolezni Celotno besedilo (datoteka, 1,06 MB) |
|
|
|
7. Aditivi v živilih - prednosti in tveganja2017, zbornik recenziranih znanstvenih prispevkov na domači konferenci Ključne besede: aditivi, dodatki, živilska tehnologija, vrste, uporaba, ocena tveganja, zdravje, regulativa Celotno besedilo (datoteka, 3,06 MB) |
8. Interactions of (−)-epigallocatechin-3-gallate with model lipid membranesLuka Šturm, Iztok Prislan, Rodrigo González-Ortega, Polona Mrak, Tina Snoj, Gregor Anderluh, Nataša Poklar Ulrih, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: aggregation, liposome size, liposome shape, ultraviolet radiation, DSC, ITC, lipid-order parameter Celotno besedilo (datoteka, 4,63 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Comparing the effects of encapsulated and non-encapsulated propolis extracts on model lipid membranes and lactic bacteria, with emphasis on the synergistic effects of its various compoundsLuka Šturm, Ilja Gasan Osojnik Črnivec, Iztok Prislan, Nataša Poklar Ulrih, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: liposomes, lipid phase transition, chrysin, quercetin, (-)-epigallocatechin-3-gallate, transferulic acid, caffeic acid, UV-oxidation Celotno besedilo (datoteka, 4,71 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Odpadni zeleni listi kulturnih rastlin kot trajnostni vir beljakovinNika Rejec, 2021, diplomsko delo Ključne besede: beljakovine, zeleni listi, odpadki, RuBisCO, ekstrakcija, tehnološke lastnosti, hranilna vrednost Celotno besedilo (datoteka, 599,35 KB) |