Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracijaCelotno besedilo (datoteka, 915,07 KB)
Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sokCelotno besedilo (datoteka, 2,78 MB)
Ključne besede: grafting, ascorbic acid, phenolics, NaCl, photosynthetic traits, proline, Capsicum annuum L.Celotno besedilo (datoteka, 748,80 KB) Gradivo ima več datotek! Več...
Ključne besede: prehrana, prehranski status, energijska bilanca, bazalna presnovaCelotno besedilo (datoteka, 1,36 MB)
Ključne besede: lavandin, essential oil, characteristic components, bioactivityCelotno besedilo (datoteka, 687,47 KB) Gradivo ima več datotek! Več...
Ključne besede: jabolka, Malus domestica, ekstrakt jabolčnih lupin, obsevanje jabolk, vsebnost flavonoidov, MIC, antioksidativni potencial, adhezija na jabolkuCelotno besedilo (datoteka, 1,76 MB)