|
2. Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega siraMonika Banovšek, 2011, undergraduate thesis Keywords: mleko, surovo mleko, analiza mleka, skuta, kislinska koagulacija, sirišče himozin, encimska koagulacija, tekstura skute, senzorične lastnosti, kemijska analiza svežega sira Full text (file, 605,49 KB) |
3. Tehnološki postopek izdelave kajmakaŠpela Kotar, 2012, undergraduate thesis Keywords: mleko, surovo mleko, mlečni izdelki, kajmak, tradicionalni način izdelave kajmaka, analiza mleka, kemijska analiza kajmaka, mikrobiološka kakovost kajmaka, zorenje kajmaka, senzorične lastnosti kajmaka Full text (file, 1,60 MB) |
4. Uporaba avtohtone starterske kulture v izdelavi tradicionalnega siraMaja Markič, 2016, undergraduate thesis Keywords: siri, avtohtoni slovenski ovčji siri, Kraški ovčji sir, starterske kulture, avtohtone starterske kulture, sevi, mikrobna populacija, molekularne genetske metode, DNA, PCR, RAPD, protimikrobna aktivnost Full text (file, 1,08 MB) |
|
|
7. Opis in razvrstitev laktobacilov, osamljenih iz kraškega ovčjega siraTina Žitnik, 2016, undergraduate thesis Keywords: mlečni izdelki, avtohtoni siri, kraški ovčji sir, mikroorganizmi, identifikacija, fenotipizacija, laktobacili, Lactobacillus paracasei, diplomske naloge Full text (file, 8,17 MB) |
|
|
|