1. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti meduMojca Korošec, 2012, doktorska disertacija Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije Celotno besedilo (datoteka, 5,53 MB) |
2. Inadequate intake of dietary fibre in adolescents, adults, and elderliesBarbara Koroušić-Seljak, Eva Valenčič, Hristo Hristov, Maša Hribar, Živa Lavriša, Anita Kušar, Katja Žmitek, Sanja Krušič, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Blaž Ferjančič, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: dietary fibre, dietary fibre intake, 24 h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 581,55 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honeyUrška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: med, geografsko poreklo, kemijski elementi, kemometrika Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
6. Med znanostjo in medijiMojca Korošec, David Stopar, Lidija Baša, Goran Tenze, 2013, radijski ali tv dogodek Ključne besede: znanost, raziskovalna dejavnost, mediji, stiki z javnostjo, projekt MAITRE, znanost o živilih, živila, prehrana Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Is a consumer perception of salt modification a sensory or a behavioural phenomenon?Aleš Kuhar, Mojca Korošec, Anja Bolha, Igor Pravst, Hristo Hristov, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bread, salt reduction, intensity perception, hedonic liking, latent class clustering, PCA Celotno besedilo (datoteka, 733,10 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Vrednotenje kakovosti prehrane dijakov z metodo prehranskega dnevnikaBarbara Ozbič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana mladostnikov, dijaki, prehransko stanje dijakov, indeks telesne mase, prehranske navade, dnevni vnos hranil, hranilna vrednost, energijska vrednost, makrohranila, mikrohranila, prehranski dnevnik, računalniški program Prodi 5.0 Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
9. Vpliv spremenjene atmosfere in gnojenja s kalcijem na fizikalnokemijske lastnosti plodov jabolkAlja Farkaš, 2016, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, jablana, sorta "Aroma", sorta "Discovery", gnojenje, foliarno gnojenje, mineralna gnojila, vpliv kalcija na jabolka, skladiščenje jabolk, normalna atmosfera, kontrolirana atmosfera, ULO, antioksidanti, fenolne spojine, flavonoidi Celotno besedilo (datoteka, 2,63 MB) |
10. Označevanje živil, vina ter hranilne vrednosti in alergenov v vinuAndrej Okorn, 2016, diplomsko delo Ključne besede: živila, označevanje živil, deklaracije na živilih, potrošniki, vino, hranilna vrednost, energijska vrednost, alergeni v vinu, geografska označba Celotno besedilo (datoteka, 1,95 MB) |