1. Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteomaMaja Franko, 2010, diplomsko delo Ključne besede: fiziologija rastlin, rastlinske celice, listi, stres, sušni stres, proteomika, proteinski profil listov, Gesneriaceae, afriška vijolica, Saintpaulia ionantha H. Wendl., ramonda, Ramonda serbica Panč., oživitvene sposobnosti rastline, vsebnost vode, relativna vsebnost vode, dvodimenzionalna gelska elektroforeza, masna spektrometrija Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
2. Predstavitev različic antigena hepatitisa A na površini rekombinante mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactisPetra Zadravec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactococcus lactis, hepatitis A, antigen hepatitisa A, površinska predstavitev, nosilni proteini, pretočna citometrija Celotno besedilo (datoteka, 2,86 MB) |
3. Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialomTea Morčič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, krom, stres, antioksidanti, glutation, askorbinska kislina, biomasa, akumulacija kroma, metabolna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 420,74 KB) |
4. Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomaseBorut Pohar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, suha biomasa, merjenje optične gostote, rast kvasovk, algoritem rastne krivulje Celotno besedilo (datoteka, 433,95 KB) |
|
6. Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testihTomaž Redek, 2009, diplomsko delo Ključne besede: pekarstvo, testo, vzhajanje testa, kisla testa, fermentacija testa, mlečnokislinske bakterije, kvasovke, hlapne spojine, sekundarni metaboliti, ocetna kislina, diacetil, 3-hidroksi-2-butanon, pH vrednost, aroma kruha Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
7. Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesuMila Krstić, 2009, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, železo, krom, stres, oksidativni stres, toksičnost kovin, antioksidativni obrambni sistem, proteinski profil, proteom kvasovke Celotno besedilo (datoteka, 900,81 KB) |
8. Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih mišiVesna Kuhar, 2009, diplomsko delo Ključne besede: Lactobacillus gasseri K7, E. coli O157:H7, probiotične bakterije, miši, gastrointestinalni trakt, RAPD, PCR Celotno besedilo (datoteka, 1,32 MB) |
9. Vpliv suše na fenilalanin-aminopeptidazno aktivnost v ekstraktih fižolovih listovAnja Gotar, 2009, diplomsko delo Ključne besede: encimi, fiziologija rastlin, stres, suša, fižol, Phaseolus vulgaris, proteolitični encimi, aminopeptidaze, fenilalanin-aminopeptidaze, nativna elektroforeza, cimografija Celotno besedilo (datoteka, 2,43 MB) |
10. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisaAnita Kuraja, 2009, diplomsko delo Ključne besede: propolis, izvlečki propolisa, fenolne spojine, kvercetin, in vitro/antioksidativna učinkovitost, in vivo, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 792,10 KB) |