1. Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcevSara Vajdič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, populacijske skupine, prehrana mladostnikov, srednješolci, celodnevna prehrana, makrohranila, beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati s prehransko vlaknino Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
2. Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v meduAlja Knego, 2012, diplomsko delo Ključne besede: med, HMF, skladiščenje medu, senzorične lastnosti, absorpcijski spektri, fizikalno-kemijske lastnosti, skladiščenje na svetlobi, skladiščenje v temi Celotno besedilo (datoteka, 1,18 MB) |
3. Inadequate intake of dietary fibre in adolescents, adults, and elderliesBarbara Koroušić-Seljak, Eva Valenčič, Hristo Hristov, Maša Hribar, Živa Lavriša, Anita Kušar, Katja Žmitek, Sanja Krušič, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Blaž Ferjančič, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: dietary fibre, dietary fibre intake, 24 h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 581,55 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honeyUrška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: med, geografsko poreklo, kemijski elementi, kemometrika Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čajaAleksandra Švigelj, 2017, magistrsko delo Ključne besede: čaj, angleški čaj, hibiskusov čaj, metin čaj, med, gozdni med, lipov med, cvetlični med, fizikalno-kemijske metode, temperatura, fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalter, FRAP, DPPH Celotno besedilo (datoteka, 1,56 MB) |
6. Hranilna in energijska vrednost jagnječjega mesaTea Gajšek Kodrič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: meso, jagnječje meso, kemijska sestava, maščobe, maščobne kisline, holesterol, beljakovine, voda, hranilna vrednost, energijska vrednost, podatkovne baze, prehranske tabele Celotno besedilo (datoteka, 1,36 MB) |
|
|
9. Oblikovanje baze podatkov o slovenskem meduMojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, Terezija Golob, 2010, pregledni znanstveni članek Ključne besede: med, slovenski med, baza podatkov, senzorične lastnosti, mikroskopska analiza, fizikalnokemijske lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Izdelava in validacija slikovnega gradiva za določanje vnosa živilTjaša Vede, 2016, magistrsko delo Ključne besede: živila, prehrana, prehranski status, vnos živil, porcioniranje živil, obroki, teža obroka, slikovno gradivo, zbiranje podatkov, fotografiranje hrane, validacija slikovnega gradiva Celotno besedilo (datoteka, 19,59 MB) |