1. Tipizacija bakterij Campylobacter jejuni na osnovi multilokusnih zaporedij (MLST)Daniela Petek, 2012, diplomsko delo Ključne besede: Campylobacter jejuni, tipizacija, PCR, sekvenciranje, tipizacija na osnovi multilokusnih zaporedij, MLST, alelni tip, sekvenčni tip, klonski kompleks Celotno besedilo (datoteka, 856,44 KB) |
2. Uporabnost različnih metod določanja vitalnosti kvasovk v pivovarniJure Bizjak, 2014, magistrsko delo Ključne besede: pivske kvasovke, Saccharomyces pastorianus, vitalnost, živost, fermentacija, shranjevanje kvasovk, poraba diacetila, vitalna titracija, zmožnost zakisanja Celotno besedilo (datoteka, 1,29 MB) |
3. Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živilGregor Golob, 2014, magistrsko delo Ključne besede: živilska mikrobiologija, kvasovke, določanje kvasovk, gojitvene metode, molekularne tehnike, PCR, DGGE, živila, kvar živil, vino, pivo, sir, olje, med Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
4. Hanseniaspora smithiae sp. nov., a novel apiculate yeast species from Patagonian Forests that lacks the typical genomic domestication signatures for fermentative environmentsNeža Čadež, Nicolas Bellora, Ricardo Ulloa, Miha Tome, Hrvoje Petković, Marizeth Groenewald, Chris Todd Hittinger, Diego Libkind, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: apiculate yeast, new species, phylogenomics, OGRI, gene loss, speciation, domestication Celotno besedilo (datoteka, 6,14 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Whole-genome sequencing and annotation of the yeast Clavispora santaluciae reveals important insights about its adaptation to the vineyard environmentRicardo Franco-Duarte, Neža Čadež, Teresa Rito, João Drumonde-Neves, Yazmid Reyes Domínguez, Célia Pais, Maria João Sousa, Pedro Soares, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: genomics, phylogenomics, functional gene analysis, Metschnikowiaceae, Azores, wine yeasts, biotechnology, adaptation Celotno besedilo (datoteka, 3,88 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterijJasmina Jeglič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, mlečnokislinske bakterije, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,66 MB) |
7. Proučevanje mikrobnih okužb tekstilnih muzejskih predmetovMaja Blatnik, 2016, diplomsko delo Ključne besede: biodeterioracija, muzeji, tekstilije, glive, detekcija, izolacija, molekularne tehnike, PCR, ITS, BTB, ACT, DGGE Celotno besedilo (datoteka, 1,47 MB) |
8. Sledenje izvora in širjenja okužbe piščančjega mesa z bakterijami Campylobacter jejuni vzdolž proizvodne verige z metodo MLST (sekvenciranjem multilokusnih zaporedij)Eva Sobočan Zajc, 2014, magistrsko delo Ključne besede: Campylobacter jejuni, tipizacija, MLST, flaA, mPCR, dPCR, sekvenciranje, klonski kompleks, sekvenčni tip, kampilobakterioze, piščančje meso Celotno besedilo (datoteka, 2,18 MB) |
9. Novakomyces olei sp. nov., the first member of a novel Taphrinomycotina lineageNeža Čadež, Dénes Dlauchy, Miha Tome, Gábor Péter, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: genome sequence, phylogenomics, functional gene analysis, novel yeast species, novel class, olive oil Celotno besedilo (datoteka, 27,40 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. High genetic similarity of ciprofloxacin-resistant Campylobacter jejuni in central EuropeJasna Kovač, Neža Čadež, Beatrix Stessl, Kerstin Stingl, Igor Gruntar, Matjaž Ocepek, Marija Trkov, Martin Wagner, Sonja Smole Možina, 2015, izvirni znanstveni članek Celotno besedilo (povezava drugam) |