|
2. Povezava med celično gostoto, koncentracijo signalnega peptida in odzivom na signal pri bakteriji Bacillus subtilisMihael Špacapan, 2015, magistrsko delo Ključne besede: Bacillus subtilis, komunikacija med celicami, bakterijska signalizacija, signalni peptidi, zaznavanje celične gostote, zaznavanje kvoruma, surfaktin, kompetenca Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
3. Pomen egerolizina RahU za tvorbo biofilma bakterije Pseudomonas aeruginosaJernej Korošec, 2015, magistrsko delo Ključne besede: proteini, egerolizin, RahU, Pseudomonas aeruginosa, zaznavanje celične gostote, tvorba biofilma, molekularne tehnike, plazmidi, RahU-mCherry, epifluorescenčna mikroskopija, eGFP-RhIR, topnost proteina Celotno besedilo (datoteka, 2,31 MB) |
4. Vloga signalnih molekul pri alkoholni fermentaciji s čisto in združeno starter kulturoKatja Bezek, 2012, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, Candida zemplinina, alkoholna fermentacija, čista starter kultura, združena starter kultura, komunikacija med celicami, zaznavanje celične gostote, signalne molekule, feniletanol, triptofol, aromatski profil Celotno besedilo (datoteka, 1,50 MB) |
5. Priprava rekombinantnih sevov Bacillus subtilis in analiza njihovega sobivanja ter izražanja surfaktinskega operonaVanja Papež, 2014, diplomsko delo Ključne besede: Bacillus subtilis, ekotipi, ferotipi, zaznavanje celične gostote, komunikacija, zaznavanje kvoruma, sobivanje sevov, surfaktinski operon, rekombinanti sevi Celotno besedilo (datoteka, 874,06 KB) |
6. Vpliv temperature na izražanje gena comX bakterije Bacillus subtilisMartina Vrhar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: Bacillus subtilis, gen comX, izražanje genov, vpliv temperature, zaznavanje celične gostote, zunajcelični peptid ComX, operon srfA Celotno besedilo (datoteka, 1,40 MB) |
7. Vpliv okoljskih dejavnikov na produkcijo zunajceličnih signalnih molekul pri naravnem izolatu Vibrio sp.Marko Krajnc, 2011, diplomsko delo Ključne besede: Vibrio sp., komunikacija med celicami, zaznavanje celične gostote, signalne molekule, okoljski dejavniki, izrabljeno gojišče, poročevalski sevi, detekcija signalnih molekul, avtoinduktorji, N-acil homoserin lakton, AI-2, bioluminiscenca Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
8. Vpliv ekotipov in ferotipov na sobivanje izolatov Bacillus subtilisElizabeta Benigar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: Bacillus subtilis, ekotipi, ferotipi, zaznavanje celične gostote, komunikacija med celicami, morfologija, sobivanje sevov Celotno besedilo (datoteka, 2,43 MB) |
9. Opis lastnosti rdečega pigmenta iz naravnega izolata bakterije Vibrio sp.Alja Štern, 2008, diplomsko delo Ključne besede: Vibrio sp., pigmenti, barvila, naravna barvila, prodigionini, prodigiozin, pH, protimikrobne snovi, protibakterijska aktivnost, zaznavanje celične gostote Celotno besedilo (datoteka, 1,59 MB) |