Ključne besede: živila, slanost živil, vsebnost natrija, sol, vnos kuhinjske soli, kupljena živila, predelana živila, hitra hrana, dejavnik tveganja, kronične bolezni, visok krvni tlakCelotno besedilo (datoteka, 742,69 KB)
Ključne besede: mesni izdelki, kranjska klobasa, nitritna sol, kuhinjska sol, manjša vsebnost soli, aroma, barva, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 703,22 KB)
Ključne besede: gotove jedi, čufti, sol, zmanjševanje vsebnosti soli, vsebnost soli, paradižnikova omaka, kemijska sestava, senzorične lastnosti, teksturaCelotno besedilo (datoteka, 534,87 KB)
Ključne besede: emulzije, mesne emulzije, vsebnost soli, nitritna sol, morska sol, kosmičena sol, solni cvet, fizikalno-kemijske lastnosti, tekstura, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 503,08 KB)
Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, velikost kruha, vsebnost soli, slanost, senzorična analiza, potrošnikiCelotno besedilo (datoteka, 2,18 MB)