Ključne besede: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojineCelotno besedilo (datoteka, 1,17 MB)
Ključne besede: zelenjava, hidroponsko gojenje, talno gojenje, prehranska vrednost, zelena solata, paradižnik, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, vsebnost pepela, vsebnost beljakovin, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, prehranska vlaknina, vitamin CCelotno besedilo (datoteka, 652,74 KB)
Ključne besede: mesni izdelki, sušene mesnine, sušene klobase, starterske kulture, probiotiki, prebiotiki, zmanjšana vsebnost maščob, senzorične lastnosti, prehranska vrednost, preživelost Lactobacillus paracasei subsp. paracaseiCelotno besedilo (datoteka, 792,71 KB)
Ključne besede: kakav, čokolada, čokoladni polizdelki, prelivi, kakovost, kontrolne analitske metode, vsebnost maščob, vsebnost saharoze, vsebnost vode, viskoznostCelotno besedilo (datoteka, 1,27 MB)