1. Vpliv različnih izvedb šob na škropilnici na kakovost nanosa fitofarmacevtskih sredstev pri ozimni pšenici (Triticum aestivum L.) in na krompirju (Solanum tuberosum L.)Anže Krašovec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: kmetijski stroji, škropilne šobe, škropilnice, ozimna pšenica, Triticum aestivum, krompir, Solanum tuberosum, fitofarmacevtska sredstva, pesticidi Celotno besedilo (datoteka, 4,53 MB) |
2. Vpliv časa in gostote setve na gospodarsko pomembne lastnosti pire (Triticum aestivum L. var. spelta) sorte 'Ostro'Tina Čas, 2011, diplomsko delo Ključne besede: žito, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, Ostro, setev, čas sajenja, gostota setve, pridelek zrnja, pridelek slame, gospodarsko pomembne lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
3. Vpliv razkuževanja semena na gospodarsko pomembne lastnosti pšenice (Triticum aestivum L. var. aestivum) sorte 'Ficko'Maja Križnar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: žito, pšenica, ozimna pšenica, Triticum aestivum L. var. aestivum, gospodarsko pomembne lastnosti, semena, razkuževanje semen, setev, pridelek zrnja, bolezni rastlin, glivične bolezni, fungicidi, varstvo rastlin Celotno besedilo (datoteka, 1,75 MB) |
4. Antioksidativni potencial pire (Triticum aestivum L. var. spelta), navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarske ajde (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Lea Lukšič, 2012, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, antioksidanti, fenoli, polifenoli, tanini Celotno besedilo (datoteka, 817,98 KB) |
5. The impact of environmental factors on the infection of cereals with Fusarium species and mycotoxin production - a reviewSasho Popovski, Franci Aco Celar, 2013, pregledni znanstveni članek Ključne besede: fusarium, mycotoxins, cereals, cereal crops, damage, biological contamination, zea mays, triticum, hordeum, climatic factors, humidity, precipitation Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Degradation of rutin and polyphenols during the preparation of tartary buckwheat breadMaja Vogrinčič, Mária Timoracká, Silvia Melichacova, Alena Vollmannová, Ivan Kreft, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, tatarska ajda, pšenica, fagopyrum tataricum, triticum aestivum, bread, rutin, polifenoli, hplc, folin, dpph, tartary buckwheat, wheat, bread, baking rutin, quercetin, antioxidant activity, total polyphenols, dpph, folin, hplc Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Reduction of the lenght of 1 RS.1BL translocation in the bread wheat variety "Yugoslavia"Tomaž Sinkovič, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: navadna pšenica, žita, triticum aestivum, stres, hibridizacija, translokacija, genske karte, translokacija kromosomov, genom Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Contrastive responses of spring and winter wheat cultivars to chilling and acclimation treatmentsRoghieh Hajiboland, Ghader Habibi, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: triticum, žita, stres, mraz, prilagoditev, encimi, listi, kemična sestava, odpornost na mraz Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
10. The impact of wheat production on the occurrence of mycotoxins DON (deoxynivalenol) and ZEA (zearalenone) on wheat grains (Triticum aestivum L.)Lena Tajnšek, Marjan Simčič, Anton Tajnšek, 2014, izvirni znanstveni članek Ključne besede: pšenica, Triticum aestivum L., mikotoksini, deoksinivalenol, zearalenon, gnojenje z dušikom, metode pridelovanja Celotno besedilo (povezava drugam) |