1. Antioxidants in spring leaves of Oxalis acetosella L.Helena Šircelj, Maja Mikulič Petkovšek, Franc Batič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, oxalis acetosella, užitne divje rastline, listi, tokoferoli, fenolne spojine, flavonoidi, rutin, antioksidativne lastnosti, edible wild plants, ascorbic acids, carotenoids, tocopherols, phenolic acids, flavonoids, antioxidants, antioxidant capacity, rutin Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancihUrška Tomažin, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, oksidativni stres, meso, oksidacijska stabilnost, izražanje genov Celotno besedilo (datoteka, 1,87 MB) |
3. Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih oljSaša Goričar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: rastlinska olja, oljčno olje, sezamovo olje, laneno olje, sončnično olje, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, antioksidacijski potencial, določanje antioksidantov, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, analizne metode, DPPH, HPLC, Folin-Ciocalteu metoda Celotno besedilo (datoteka, 2,08 MB) |
4. Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega oljaTanja Potočnik, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 7,38 MB) |
5. Tokokromanoli v rastlinahPolonca Mrvar, 2018, diplomsko delo Ključne besede: tokokromanoli, tokoferoli, tokotrienoli, antioksidanti, vitamin E, α, -tokoferol Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
|
7. Vpliv antioksidantov v prehrani prašičev na kakovost in oksidacijsko obstojnost mesaKrista Miklavec, 2013, magistrsko delo Ključne besede: prašiči, krma, prašičje meso, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, [alfa]-tokoferol, oksidacija, obstojnost mesa, barjene klobase, rancimat, holesterol, barva, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 694,47 KB) |
8. Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)Vojko Nikolič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: rastlinska olja, olje navadnega rička, totrovo olje, Camelina sativa, proste maščobne kisline, fenolne spojine, tokoferoli, oksidativna stabilnost, peroksidno število, p-anizidinska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 384,66 KB) |
|